Robert Lewandowski és el gran líder de l'atac del Barça i el millor dels referents culers sobre la gespa. Ja va ser determinant la temporada passada perquè el conjunt blaugrana s'adjudiqués el títol de Lliga i fes el millor paper a la resta de competicions. I aquest alt rendiment l'ha fet destacar més de l'esperat. I grans clubs han reactivat l'interès per ell.

Lewandowski, un desig de l'Aràbia Saudita

I, en aquest sentit, Lewandowski ha tingut opcions per marxar del club blaugrana aquest mateix estiu. I encara les segueix tenint. Tal com informa Fichajes.net, el davanter polonès sap que des de l'Aràbia Saudita estan desitjant incorporar-lo abans que aquesta mateixa setmana tanqui el seu mercat de fitxatges d'estiu.

Robert Lewandowski Barça Villarreal / Foto: Europa Press
Robert Lewandowski jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

I és un dels clubs saudites amb més poder econòmic el que està insistint en aquest fitxatge. Ja en les últimes setmanes s'han fet alguns intents per incorporar el davanter polonès, però ni el futbolista ni el Barça han volgut valorar l'opció. Ni l'un ni els altres volen separar els seus camins.

I des de l'Aràbia Saudita ja estan disposat a superar els 40 milions d'euros d'oferta. Seria una venda molt beneficiosa per al Barça, però al mateix temps una manera de confirmar la falta de diners culers. Però la negativa encara segueix fent-se present.

Robert Lewandowski chute Gamper Barça EFE
Robert Lewandowski fent un xut durant un partit del Barça / Foto: EFE

El Barça contempla la sortida de Lewandowski a l'estiu del 2024

Des del Barça, però, veient que en un futur proper se seguiran necessitant diners, ja creuen que el pla de l'Aràbia Saudita es podrà fer efectiu al final d'aquesta temporada. El Barça dona l'OK al pla d'una venda de Lewandowski al final de la present temporada. Seria de cara al 2024 i l'Aràbia Saudita, que encara oferirà una milionada, serà el millor destí a nivell econòmic.

Ara bé, Lewandowski encara no ha dit la seva. D'aquí a un any ja tindrà 36 anys i haurà de fer un pas al costat. Però al Barça s'haurà de confirmar que té un relleu. I aquest nom és Vitor Roque, que està previst que arribi aleshores o potser s'avançarà al proper mes de gener. Un fitxatge que ha de ser clau i que ha de rendir des del primer dia.

Lewandowski Osasuna Barça EFE
Robert Lewandowski celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

Segur que no serà fàcil substituir Lewandowski, però el davanter polonès ja ha fet una gran feina fins ara. I el seu rendiment segur que anirà baixant en els propers anys. Per tant, si arriba una bona oferta per ell el proper estiu, el Barça no es podrà negar a acceptar la proposta que arribi. Un pla, però, que encara haurà d'esperar perquè s'executi.