Vitor Roque ja és futbolista del FC Barcelona a tots els efectes. Després de moments de certa tensió per l'ultimàtum que l'Athletico Paranaense li va donar al club blaugrana per enviar els contractes pertinents al traspàs, el prematur golejador brasiler firma amb el Barça fins a l'estiu de 2031 a canvi de, segons les darreres publicacions, 30 milions d'euros fixos, més 31 milions en concepte de variables. En aquest cas, 26 d'aquests 31 milions complementaris es regiran a les seves actuacions, gols i títols aconseguits, a banda de 5 milions d'euros més que s'abonaran si el jugador assoleix el top 3 dels nominats a la Pilota d'Or. A més a més, tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros.

Així doncs, 'Tigrinho' segueix les passes d'İlkay Gündoğan i d'Iñigo Martínez i es converteix en el tercer fitxatge d'aquest estiu per al conjunt culer. En aquest cas, i tal com resa el comunicat del club, està previst que s'uneixi a la disciplina de Xavi Hernández de cara a la temporada 2024/25, encara que l'entitat catalana aspira a poder comptar amb ell ja per a l'estrena lliguera a Getafe si el club aconsegueix generar l'espai salarial necessari per encabir la seva fitxa.

El fitxatge de Vitor Roque pot superar l'operació Endrick

El darrer mes de desembre, el Reial Madrid s'adjudicava l'altra perla del brasileirao en una operació molt semblant a la de Roque. En aquell cas, el conjunt merengue es feia amb Endrick a canvi de 37,5 milions d'euros que, en sumatori amb les variables acordades, podrien assolir un muntant econòmic total de 60 milions d'euros.

En el cas del fitxatge de Vitor Roque pel Barça, l'operació pot assolir els 61 milions d'euros, la qual cosa no només significa que el noi de 18 anys és la venda més cara de la història del 'Furacão', sinó que la seva arribada al Camp Nou superaria l'aterrament del seu arquetip al Santiago Bernabéu.

Endrick durante la celebración de un gol con el Palmeiras / Foto: Europa Press - Leco Viana
Endrick, celebrant un gol amb la samarreta de Palmeiras / Foto: Europa Press - Leco Viana

El sobrenom de 'Tigrinho', una qüestió familiar i una analogia del seu olfacte de gol

El Barça fitxa un tal Vitor Roque que, tot i que el seu futbol segueix sense haver lluït sota el gran focus, el seu nom ja no és desconegut per a ningú. No obstant això, el seu sobrenom, 'Tigrinho', sí que prové d'un origen que generalment es desconeix.

Primerament, li va recaure per qüestions familiars perquè al seu pare se'l coneixia com a 'Tigrao' entre el seu grup d'amics, però el que podia haver quedat en això va cobrar força quan el davanter va començar a apuntar maneres amb una pilota als peus. La seva fredor, voracitat i velocitat sobre el verd fan referència a les característiques del tigre i, de fet, el mateix jugador va reconèixer en una entrevista per al diari Sport que li agrada aquesta analogia: "M'agrada perquè crec que reflecteix una mica la meva manera de jugar, d'entendre el futbol, de ser àgil, ràpid com un felí i molt centrat en tot allò que fa".