Joan Laporta ha salvat el primer matx ball de la tarda. El president blaugrana ha aconseguit l'aprovació dels socis i sòcies a l'assemblea general (405  de 432) per anar a referèndum per l'Espai Barça i que necessita el finançament de 1.500 milions d'euros. Recordem que la setmana passada es va ajornar l'assemblea per falta de temps pel Barça-València i aquest dissabte s'està celebrant la segona part.

El soci reclama el referèndum

Era un dels punts més calents. El sentiment majoritari del compromissari del passat diumenge era d'incertesa i és que, el macroprojecte que té previst fer un nou Camp Nou i un nou Palau Blaugrana, hi havia dubtes per la responsabilitat que tenien. Consideraven que havia de ser tota la massa social barcelonista la que havia de posicionar-se en aquest tema. Dit i fet. Laporta va anunciar que es realitzaria el referèndum si tenia el suport del soci.

Joan Laporta Assemblea Barca octubre 2021 EFE

Laporta durant l'assemblea / EFE

Laporta ha buscat el del compromissari amb un discurs inicial sobre la importància de tirar endavant l'Espai Barça. Ho ha resumit amb les següents paraules: "És la modernització de les nostres instal·lacions, que s'han fet velles i la necessitat que tenim de no perdre avantatge competitiu. Els competidors ens han avançat, és important per reflotar l'economia del club".

El màxim mandatari culer ha manifestat que l'anterior junta només va realitzar el 5% i que s'havien invertit 145 milions. D'aquesta xifra, 120 milions ja s'han pagat i 25 milions s'han de pagar en breu. A més, s'ha explicat que per fer aquest pagament es va demanar un préstec de 90 milions i s'havia de tornar el febrer de 2022. D'altra banda, Laporta ha anunciat que habilitaran que aquell soci que vulgui podrà participar en el finançament del macroprojecte.

A més, Laporta ha volgut destacar que estaven davant una oportunitat històrica. "La deixarem com a herència i ens ho hem de prendre com una oportunitat històrica. Després d'un cert retard som nosaltres qui tirem endavant el projecte. Un projecte que ha de durar 100 anys i l'han de veure moltes generacions de barcelonistes".

El president blaugrana ha estat autocrític i ha afirmat que "vam errar en calcular el temps". "El que volem sempre és que tots els temes que es tractin, tot el que anem a votar estigui de manera detallada. El que volem és que hi hagi una màxima participació, així és com funciona la democràcia i el Barça. Avui estem en un acte molt important del dia", ha explicat.

On es jugarà mentre hi ha obres?

Hi ha diferents opcions, però la que pretenia Laporta de jugar al Johan Cruyff és molt complicada. La que guanya més força és la de Montjuïc o també el mateix Camp Nou. La participació dels compromissaris ha estat pobre i és que dels 4.452 convocats han assistit 455 compromissaris. Després de l'Espai Barça és el torn de la possible venda de part de Barça Studios i la reforma estatutària.

 

Imatge principal: El soci votant / EFE