Es necessitava més temps. L'assemblea del Barça ha quedat ajornada aquest diumenge després que s'anés allargant la jornada i no s'hagin pogut votar punts clau del dia com l'Espai Barça i la reforma dels Estatuts. Sí que s'han pogut aprovar la liquidació de l'exercici 2020/2021 i l'aprovació del pressupost de la temporada actual. La nova data per a l'assemblea és el 23 d'octubre de 2021 i se celebrarà a les instal·lacions del Camp Nou a partir de les 15.00 hores.

Ajornament pel Barça-València

L'aficionat culer estava reclamant que s'ajornés l'assemblea i és que s'anava apropant l'hora d'inici del Barça-València al Camp Nou (21.00 h). No només ha estat el reclam d'un soci sinó que hi ha hagut diverses veus que han reivindicat que ho deixessin per un altre dia. La transcendència del moment no era per menys i és que s'estava a punt de votar el projecte més important dels últims anys i probablement un dels més importants de tota la història del club culer.

Voto Si Asamblea socio Barca EFE

Votacions del 'sí' / EFE

Sí que ha donat temps a parlar dels números i de l'exposició de l'Espai Barça. La darrera temporada es va tancar amb unes pèrdues de 481 milions d'euros i el soci ha aprovat amb una àmplia majoria la liquidació de l'exercici: 637 vots a favor, 39 en contra i 42, en blanc. D'altra banda, el pressupost per a la 2021-22 s'ha aprovat clarament per 643 vots a favor, 17 en contra i 23 en blanc. Les previsions són que hi hagi 5 milions de benefici i uns ingressos de 765 milions.

Les intervencions dels socis i sòcies han estat diverses, amb molts aplaudiments i amb indignació. La vicepresidenta institucional del Barça, Elena Fort, ha exposat que el Camp Nou s'ha fet "gran". "Vam ser capdavanter en el moment d'inaugurar el Camp Nou, però ara anem tard. Portem un retard de 15 anys. Del 2018 al 2021 no s'ha fet res. S'han invertit 145 milions pel 5% del projecte", ha destacat.

Fort ha manifestat que hi ha 67 estadis "més moderns" que el Camp Nou i que hi havia 900 patologies quan van arribar: "L'Estadi ha arribat al final de la seva vida útil, té 64 anys". Aquesta setmana va ser vital la notícia que el Barça va jugar 21 partits en els quals hi havia risc físic per als socis per diferents problemes estructurals de l'Estadi. 

Votos Barca Joan Laporta Asamblea EFE

El soci votant / EFE

Una de les intervencions més destacades ha estat la de l'expresident Joan Gaspart i ha demanat que s'anés per feina perquè no s'arribaria a parlar de tots els temes i, definitivament, ha estat així.

Per la seva part, el CEO del club, Ferran Reverter, ha detallat que l'estimació de la inversió és de 1.500 milions d'euros: 900 milions per al Camp Nou i 420 milions per al Palau Blaugrana, la gran part del pastís. En aquesta xifra ja estan inclosos els 20 milions d'euros del Johan Cruyff. 

Reverter també ha exposat algunes línies vermelles: les obres no costaran diners als socis, el projecte no posarà mai en risc la gestió esportiva i mai s'hipotecarà el club com a garantia. El finançament durarà 35 anys. L'Espai Barça permetrà nous ingressos i noves oportunitats i està previst que el Camp Nou finalitzi el 2025.

Un dia abans del Clàssic es reprendrà l'assemblea i encara hi ha molts temes per debatre. El soci que no ho té del tot clar amb l'Espai Barça i és que consideren que haurien d'anar a referèndum.

 

Imatge principal: Laporta durant l'assemblea / EFE