Les eleccions al Barça no poden esperar més. Aquesta és la visió del candidat i expresident culer Joan Laporta que aquest dimecres ha presentat el pla econòmic juntament amb Jaume Giró, exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa.

Laporta ha presentat juntament amb el seu equip unes línies de negoci que ha de seguir el Barça perquè el club pugui ser sostenible i dels socis, però una de les grans preguntes és si la situació actual de la pandèmia permetrà que se celebrin els comicis.

"No veig raons objectives per suspendre-les"

La data prevista és el 24 de gener i si no és aquell dia serà un "frau a la democràcia". "Ho entendria com un frau a la democràcia si no se celebren les eleccions. No veig raons objectives per suspendre-les. Està més que clar que el dia 24 s'ha d'anar a votar", ha assegurat Laporta.

Presentación económica del pla del Barça del equipo Laporta elecciones Barça 2021_16 / María Contreras Coll

Joan Laporta amb el seu equip durant la presentació / Maria Contreras

L'expresident ha insistit que la seva candidatura, la d'Estimem el Barça, defensa els interessos del Barça i que per aquest motiu "el que interessa al Barça és que aquest desgovern acabi". "El Barça no pot estar més temps amb aquest desgovern", ha afegit.

Laporta ha destacat que s'ha fet tot el possible per fer unes eleccions que compleixin totes les mesures sanitàries. "S'han articulat 10 seus perquè no hi hagi aglomeracions. Les condicions de la distància, la temperatura, les mascaretes... Serà una vulneració dels drets democràtics si no hi ha eleccions. La Gestora és la principal interessada que se celebri ja", ha reiterat.

Laporta és "optimista"

L'expresident del conjunt blaugrana és "optimista" amb tota la situació i creu que "es confirmarà la data de les eleccions". També ha dit que la responsabilitat que se celebrin o no és de la Gestora. En qualsevol cas, Laporta ha demanat una reunió amb el president de la Comissió Gestora del Barça, Carles Tusquets, per insistir amb la importància que hi ha que se celebrin els comicis.

Presentación económica del pla del Barça del equipo Laporta elecciones Barça 2021_11 / María Contreras Coll

Laporta, atent durant l'explicació de Barbany / Maria Contreras 

Un altre candidat com és Víctor Font va assegurar aquest dimarts que "el club ha de tenir una alternativa per votar o no es podrà". Laporta respecta les declaracions dels altres candidats, però no ho comparteix. Caldrà esperar per veure la decisió final.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant l'acte del pla econòmic / Maria Contreras

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat