Joan Laporta "ja no vol més excuses". El candidat a la presidència del Barça ha tornat a reiterar la urgència de celebrar les eleccions, ha insistit que seran el 7 de març i que els socis es podran desplaçar amb el certificat d'autoresponsabilitat, però ha manifestat no "s'està respectant el Barça" per les eleccions ni en el món del futbol.

"El 7 de març es podrà votar"

Després de saber-se que es podrà saltar el confinament municipal per assistir a mítings polítics, Laporta ha afirmat que aquesta notícia "és una prova que podríem haver votat el dia 24". "El 7 de març podrem votar presencialment. Entre la gestora i tots els que estan prenent les decisions, no s'està respectant el Barça. És trist comprovar-ho. El 7 de març es podrà votar, ja no valen més excuses", ha argumentat.

Laporta ha reclamat la urgència de tenir un nou president: "Ho sap tothom que el Barça necessita un president i una junta directiva per prendre decisions urgents. La situació és urgent. I es pren aquest tema per part de la gestora i qui en principi podria tenir més a dir, d'una manera que no es correspon. Ells sabran perquè ho fan".

Joan Laporta Sergi Alcàzar

Joan Laporta durant l'acte / Sergi Alcàzar

"Tornem a tenir una data de les eleccions. La nostra candidatura acata aquesta data que ha fixat la gestora. Pensem que són les eleccions més importants de la història del club i han de ser les més transparents del club. Hi ha el vot per correu i això ha d'estar molt ben organitzat i hem demanat a la gestora que ens informi del vot per correu", ha afegit.

El certificat d'autoresponsabilitat

"Es podrà votar presencialment per tots els socis que vulguin, perquè es podrà fer servir el certificat d'autoresponsabilitat. Si la mateixa Generalitat accepta que es pugui anar a mítings electorals, entenem que es podrà anar a votar per anar amb el certificat d'autoresponsabilitat. El 7 de març podran anar a votar amb el certificat d'autoresponsabilitat. Han de ser unes eleccions amb la màxima participació. Animem a tots els socis a votar, i si poden, presencialment", ha explicat.

Les eleccions se celebraran el pròxim 7 de març i es permetrà el vot per correu. La comissió gestora ho va decidir aquest dimarts en una nova reunió que es va acordar el nou calendari electoral. Recordem que els comicis s'haurien d'haver celebrat el passat 24 de gener, però no es va fer per la delicada situació sanitària i les limitacions de mobilitat.

Joan Laporta Jaume Giró Sergi Alcàzar

Laporta se saluda amb Giró / Sergi Alcàzar

Laporta carrega contra el PSG

El candidat d'Estimem el Barça ha carregat amb duresa contra el PSG. Després de l'interès dels parisencs en incorporar a Leo Messi, Laporta ha destacat que "és una falta de respecte per al Barça". "No podem permetre que un club-estat com el PSG ens desestabilitzi. Demano absolut respecte per al Barça. I que el PSG s'abstingui. Em sembla fora de lloc. I el Barça no té ni president ni junta directiva per fer front a aquestes situacions", ha afegit.

Els tres candidats són Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa i la campanya electoral s'allargarà fins al dia 5 de març.

​Una de les novetats en relació amb les previstes per al dia 24, és que es redueix el nombre de seus i n'hi haurà 6. A Barcelona es podrà votar al Camp Nou i al Palau Blaugrana (111 meses electorals); al Pavelló de Fontajau de Girona hi haurà 5 meses; a Tarragona, al Poliesportiu Camp Clar hi haurà 3 meses electorals; la delegació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de Lleida tindrà 2 meses electorals; a la delegació de la FCF de Tortosa, una; i al Centre de Congressos del Comú d'Andorra la Vella, una mesa electoral. El Barça ha decidit prescindir de les seus de Madrid, València, Sevilla i Palma de Mallorca.

A més, en aquestes eleccions s'ha implementat el vot per correu d'urgència i és que el Govern va aprovar un Decret Llei per habilitar "el vot per correu postal i el vot electrònic als processos d'elecció de les juntes directives i els presidents de les entitats esportives de Catalunya".

Imatge principal: Joan Laporta amb un certificat d'autoresponsabilitat / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat