La pilot catalana Laia Sanz ha estat la millor dona del Dakar 2020, que aquest divendres ha conclòs amb la victòria de l'espanyol Carlos Sainz, en cotxes, i de Ricky Brabec, en motos.

En la seva desena participació, la pilot de GasGas ha finalitzat en rally en 18a lloc, quatre posicions al darrere del també català Jaume Betriu (KTM), millor debutant de la prova gràcies al seu 14è lloc; i a dues posicions del canatenc Joan Pedrero, 16è.

laia sanz dakar efe

Sanz, de 34 anys d'edat, ha aconseguit capgirar un mal inici, i és que no va aconseguir situar-se entre els vint primers fins a l'equador del Dakar, a la sisena etapa. Des de llavors, la de Corbera de Llobregat ha viscut entre la 17a i la 18a posició.

Aquesta és la pitjor marca de la pilot des del 2013, quan en la seva tercera participació al Dakar va acabar en el 93è lloc. Des de llavors, sempre havia quedat per sobre de la 16a posició.

18 Laia Sanz  GasGas 44h00'52''

Tot i que la catalana es marcava com a objectiu entrar al top-15, el cert és que probablement agrairà que la cursa hagi finalitzat. Aquest dimecres, de fet, va reconèixer que l'experiència del seu desè Dakar no estava sent positiva per culpa dels perills d'aquesta edició: "Tinc ganes d'acabar, no m'importa massa el resultat final, només vull acabar sencera", va dir.