Societat Civil estelades FCB dins

Aquest matí s'ha presentat oficialment a Barcelona la conjura civil per defensar l'estelada al Camp Nou després que la UEFA hagi sancionat el Barça per la seva exhibició en els partits de Champions. Més enllà que l'ANC, Òmnium i Plataforma ProSeleccions Catalanes reparteixin estelades i banderes de la Unió Europa pels voltants de l'estadi en el matx de la Lliga de Campions d'aquest dimecres, s'obrirà un front judicial contra la decisió de la UEFA.

Drets, l'organització de juristes que defensa la "societat catalana dels atacs sistemàtics que pateix en forma d'odi i insults", portarà la UEFA a la justícia per vulneració de drets fonamentals dels socis del Barça. Sergi Blàzquez, president de Drets, ha anunciat en la roda de premsa de presentació de la campanya que "s'interposarà una demanda a la jurisdicció ordinària" i que pensen recórrer al "Consell d'Europa". L'entitat entén que s'ha vulnerat el dret a la llibertat d'expressió.

Per altra banda, Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Catalanes, Jordi Sànchez, president de l'ANC, i Quim Torra, d'Òmnium, han explicat que 300 voluntaris repartiran unes 30.000 estelades i banderes d'Europa fora de l'estadi per tal que es brandin durant el partit. La campanya també tindrà vida a la xarxa amb l'eslògan "UEFA, we love our symbols #respect".

"No estem disposats que cap organisme ens digui on i quan els catalans hem de poder mostrar els nostres símbols", ha sentenciat Sànchez per defensar l'ofensiva, que insisteixen es porta al marge del club.