Kilian Jornet és el més proper a un súperhome que tenim a Catalunya. El corredor, alpinista i atleta de Sabadell fa coses que per a la resta dels mortals són poc menys que utòpiques o, directament, impossibles. Però no per això està exempt de l'ira dels usuaris de twitter que tenen ganes de criticar, en aquest cas, que suposadament no utilitzi el català en les seves xarxes socials.

Jornet no es queda callat

Un usuari ha citat una piulada en anglès de Jornet, que reaccionava a unes declaracions d'Eliud Kipchoge, el posseïdor del rècord mundial de marató on deia que possiblement passaria a córrer ultramaratons un cop deixi la distància de la marató, per criticar el no ús del català. "Ni una p*** piulada en català... ni una", deia.

kilian jornet defiende catalan twitter

Però Jornet ha contestat amb rapidesa, demostrant que s'equivocava. "Amb l'Eliud o en Rob els parlo en anglès, però molt lluny no has buscat per trobar una conversa en català... és d'avui mateix", ha replicat.

L'Eliud al qui es refereix és Eliud Kipchoge, el maratonià de Kenia que, com podem suposar, no parla català, mentre que Rob és Rob Steger, el conductor del programa on Kipchoge ha fet les declaracions. A Steger, nascut a Ohio, als Estats Units, tampoc se li coneix cap vinculació idiomàtica amb Catalunya o la nostra llengua.

A més, cal destacar que la conversa a la que fa referència Kilian Jornet és sobre les deixalles que es queden a les muntanyes, un dels temes sobre els que més treballa per erradicar. No obstant, com sempre, mai es pot acontentar tothom.

L'última bogeria de Kilian Jornet

Però és difícil d'imaginar que disputes com aquestes preocupin massa a l'atleta català. Fa uns dies va compartir un vídeo de 47 segons d'adrenalina pura per a ell però també per a tots els que veuen les imatges. Corrent amb una càmera al cap i mostrant el risc extrem d'un dels seus passejos per Noruega, segons ell, el seu preferit.

Aquesta no és la primera vegada que Kilian Jornet comparteix un vídeo d'aquestes característiques. I tampoc serà l'última. Fa uns dies ja va mostrar el descens d'una muntanya amb roques grans i trencades, i d'una dificultat altíssima. No apte per a cardíacs. Sempre al límit del precipici i tothom patint perquè pugui arribar sense problemes al cim i després baixar la muntanya.

Kilian Jornet, que fa poc més de dos anys va ser pare d'una nena amb Emelie Forsberg, i fa uns mesos va tornar a ser pare per segon cop, viu i entrena als afores de la població d'Andalsnes, ubicada al centre de Noruega. I com s'ha encarregat de demostrar, parla català.

 

Imatge principal: Kilian Jornet, amb la muntanya de fons / Europa Press