Per fi el Barça juga a futbol de veritat i delecta els culers amb un gran espectacle a Torí en partit de la Champions League (0-2). La Juventus ha estat empetitida per un Barça que ha crescut durant el partit, que s'ha agradat i que s'ha reivindicat. No ha dimitit en cap moment i ha demostrat que jugant amb la pilota, movent-la i sabent què fer, es pot tornar a gaudir.

Ha estat el dia d'Ousmane Dembélé, que s'ha reivindicat amb un gol, i també el del jove Pedri González, que reclama un lloc de titular a base d'exhibicions. I Leo Messi ha tornat a marcar de penal.

pedri barça juventus @fcb

Pedri durant una acció del partit contra la Juventus / FC Barcelona

Inici revolucionat

Capaç de jugar bé a futbol quan s'ho proposa i de tornar a il·lusionar. Perquè el Barça torna a ser un equip. La mà de Ronald Koeman ha tornat a aportar una disciplina que feia temps que els jugadors havien perdut de vista. I si s'entrena bé, es juga bé. Ja va passar contra el Reial Madrid, tot i que el resultat no va acompanyar.

Al Juventus Stadium, Pedri ha repetit titularitat, i Dembélé, Griezmann i Pjanic han recuperat un lloc en l'onze inicial. També amb el jove Araujo —tot i que abans del descans s'ha lesionat— fent de central en el lloc del sancionat Piqué. Però és que en aquest Barça jugui qui jugui, hi ha compromís. Té una aura diferent a la d'anys anteriors.

I al primer minut de joc els blaugrana ja han tingut una triple ocasió que no ha acabat en gol de miracle. Griezmann ha estavellat la pilota al pal i la Juve ja ha fet un pas enrere.

griezmann barça juventus efe

Griezmann disparant a porteria / EFE

Dembélé somriu

Ja ningú dubta del compromís d'aquest nou Barça, però és que ara s'atreveix a mossegar (i mira que no hi és Luis Suárez). L'equip semblava voler reivindicar-se després del fallit Clàssic. Sobretot Dembélé que, amb la seva anarquia futbolística, sense encara comprendre el joc, sorprenentment en cada moment que tenia la pilota als peus passaven coses.

I el gol del Barça, que ha arribat al minut 14, ha estat del mateix Dembélé després d'un xut des de fora l'àrea que ha desviat Chiesa. Golàs que ha tornat a fer somriure els blaugrana, però també a l'extrem francès. I l'assistència de qui havia de ser? De Messi.

dembele barça efe

Dembélé celebrant el gol / EFE

El hat-trick de Morata

El Barça ha estat superior a Torí des de l'inici fins al final, però també ha jugat al límit. Morata ha marcat per partida doble, al minut 15 i al 30, però els dos gols han estat anul·lats per dos fores de joc molt ajustats.

Però és que el recital de Morata amb els fores de joc no ha acabat aquí. Ja en el segon temps, als deu minuts de tornar a la gespa, ha marcat el tercer gol. I per tercera vegada ha estat anul·lat per estar en posició antireglamentària.

Morata Juventus Barça EFE

Morata rematant davant de Neto / EFE

Messi sentencia el bany

I si la Juventus marcava, però no hi havia manera de fer-ho legalment, el Barça ha tornat a posar el mode espectacle. Si a la primera part ha brillat Dembélé, a la segona ha estat el moment de Pedri.

Els culers s'han posat el pitet i han gaudit de la velocitat de passada, veient com la Juventus es marejava perseguint la pilota, que era totalment culer. En moments ha recordat el futbol del Barça temps gloriosos, que ja és dir. I és que el Barça ha merescut guanyar per golejada, però de cara a porteria no ha estat encertat.

messi barça juventus efe

Messi amb la pilota davant de Bentancur / EFE

El Barça ha completat segurament el millor partit de la temporada —o dels últims anys—, amb un Messi feliç i endollat. Persitir, persistir i persistir. Els futbolistes no han dimitit contra una irreconeixible Juve i han sentenciat en el temps de descompte després de l'expulsió de Demiral i d'un últim gol des del punt de penal de Messi.

Merescuda victòria al Juventus Stadium, que certifica la primera victòria del Barça contra la Juve a Itàlia. I els blaugrana són líders en solitari del Grup G de la Champions.