Javier Tebas li ha tornat el cop a Joan Laporta en la guerra oberta que ambdós mandataris porten disputant des de fa mesos. Ara, La Liga ha aconseguit que el jutge li doni la raó en el cas Gavi, després que el Barça aconseguís inscriure el jugador andalús amb el primer equip.

Segons ha avançat Relevo, la interlocutòria judicial que va obligar la Lliga a inscriure Gavi com a jugador del primer equip, el que donava vigència al nou contracte i al pas del dorsal 30 al 6, queda sense efecte per un defecte de forma del conjunt blaugrana.

Javier Tebas seriós / Foto: EFE
Javier Tebas, president de La Lliga / Foto: EFE

Tebas no permet la inscripció de Gavi

El passat 31 gener, poques hores abans de tancar-se el mercat d'hivern, una resolució judicial li donava la raó al Barça, que reclamava poder inscriure Gavi amb el primer equip del Barça. Feia temps que jugador i club havien tancat l'acord perquè Gavi tingués un nou contracte amb el primer equip, però la seva inscripció estava vetada per la Lliga, que s'acollia al Fair Play financer.

"Per al proper any se li pot negar la inscripció perquè el Barça té un dèficit de més de 200 milions per a aquella pròxima temporada. No sembla oportú", havia amenaçat Tebas un dia abans de la resolució. "Això de Gavi és una mesura cautelaríssima inaudita, sense escoltar l'altra part. A nosaltres ens arriba l'auto i ens diu que hem d'inscriure Gavi. L'auto ho motiva, però no tenim la demanda del Barcelona ni ens hem pogut posar. Una vegada vista, clar que ens hi posarem i creiem que el FC Barcelona no té raó", va afirmar el president de La Lliga, que va recórrer la resolució, una mesura que aquest dilluns ha donat els seus fruits.

Joan Laporta Camp Nou / Foto: Eva Parey
Joan Laporta, en una compareixença de premsa en el Camp Nou / Foto: Eva Parey

Guerra Barça-La Lliga

Ara, doncs, la situació torna a la casella de sortida. Gavi deixa de ser jugador del primer equip, ja que la Lliga es nega a inscriure'l, i haurà de jugar el Clàssic del proper diumenge contra el Reial Madrid de nou amb el dorsal 30, ja que oficialment participarà com a futbolista del filial blaugrana.

Falta per veure com reacciona el Barça, que ha tornat a comprovar que Javier Tebas i la Lliga posaran totes les traves possibles. "Alguns ja ens havien avisat que semblava que Tebas estava promovent una campanya reputacional contra el Barça i contra la meva persona. Ja s'ha tret la careta. Segueix amb la seva obsessió amb el Barça. Amb la seva fòbia amb el nostre club", va manifestar Joan Laporta recentment, un dia després que Tebas demanés la seva dimissió.