El Reial Madrid dels últims temps no s'entén sense la mà de Juni Calafat. El cercatalents nascut a Madrid però criat a São Paulo és, sens dubte, un dels grans artífexs de la plantilla amb la qual compta avui el club blanc. De la seva mà van arribar les incorporacions de Vinícius Jr., Rodrygo o Fede Valverde, entre d'altres. Ara, el cap de Captació del Reial Madrid a Sud-amèrica ha posat l'ull sobre Rafael Venâncio.

El jove central brasiler, de tan sols 17 anys, ja ha despertat l'atenció del club blanc. De moment el jugador és propietat del Corinthians i juga al seu equip sub-20. Tanmateix, de cara a la pròxima temporada, Florentino Pérez estaria molt interessat en la seva contractació per continuar amb el seu projecte de Galàctics del segle XXI, que consisteix a renovar i rejovenir la plantilla amb les millors promeses del panorama mundial.

Rafa Venancio Corinthians / Foto: @rafael_venancio06
Rafa Venâncio pertany al Corinthians brasiler / Foto: @rafael_venancio06

És el nou descobriment del cercatalents Juni Calafat

Venâncio és l'última de les perles que Juni Calafat ha posat sobre la taula de Florentino Pérez. Des que va arribar a Valdebebas el 2014, l'scouter no ha parat de rastrejar el mercat sud-americà a la recerca de joves talents que s'uneixin al club blanc. Alguns dels jugadors més sonats que van aterrar al Bernabéu de la mà de Calafat són Vinicius Jr., Rodrygo o Fede Valverde, encara que també va portar els fitxatges de Martin Odegaard i Eduardo Camavinga i va intercedir per convèncer Eden Hazard i Antonio Rüdiger.

Però no tots els jugadors avalats pel Chief Scout i director de Futbol Internacional del Reial Madrid són èxits. Altres jugadors com el brasiler Lucas Silva o el paraguaià Sergio Díaz no van aconseguir fer el salt de qualitat que s'esperava d'ells. El mateix està passant amb el jove Reinier, que va arribar a Madrid avalat per Calafat i encadena una sèrie de cessions en les quals no està donant els resultats que s'esperen d'ell.

Juni Calafat celebrant un títol del Reial Madrid / Foto: @junicalafat
Juni Calafat, el cercatalents del Reial Madrid / Foto: @junicalafat

El Reial Madrid tindrà competència per aconseguir Rafa Venâncio

La traça del jove central brasiler ha despertat l'interès de diversos clubs europeus que, sens dubte, competiran per fer-se amb els seus serveis. El Reial Madrid confia en les seves possibilitats gràcies a Juni Calafat i el bon historial que té el club blanc amb els equips de la Lliga Brasilera. Tanmateix, no serà tasca fàcil amb altres clubs de la talla del Chelsea o el Manchester United també interessats a fitxar el jove jugador.

Segons informa el portal brasiler Globo, el Corinthians compta amb el jugador i, de fet, vol protegir-lo de les temptadores ofertes que rebrà de clubs europeus. És per això que el club brasiler ha renovat recentment el jugador, apujant-li el sou i blindant-lo amb una clàusula bastant lucrativa per als de São Paulo: poc més de 2 milions si el compra algun club brasiler, però 30 milions per a qualsevol equip de fora del Brasil.