Durant el darrer mercat de fitxatges estival, diverses especulacions van posar en el punt de mira un futbolista del FC Barcelona. Estava cridat a abandonar l'entitat catalana perquè el club volia transformar en efectiu per a les seves arques la gran cotització que té al mercat de fitxatges, però, finalment, va acabar quedant-se tot i haver estat molt a prop del canvi d'aires.

Frenkie de Jong va ser fortament vinculat amb el Manchester United i amb el Chelsea, arribant-se a parlar inclús d'un acord per la xifra del traspàs del neerlandès amb els Red Devils. No obstant això, el diari Sport va assegurar que l'equip dirigit per Erik ten Hag no va acabar reclutant el migcampista blaugrana per culpa dels elevats emoluments del jugador.

Frenkie de Jong Gamper Spotify Camp Nou Barca Pumas / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, durant el Trofeu Joan Gamper entre el Barça i el Pumas / Foto: Europa Press

Frenkie de Jong ho nega rotundament: "Hi ha hagut una campanya amb moltes mentides"

L'esmentada font assegurava que el Manchester United es va fer enrere en la negociació per de Jong perquè el seu salari era massa elevat, però, segons les paraules del '21' del Barça concedides al mitjà neerlandès ZiggoSport, "en cadascun dels 3 anys en què estat aquí, m'he retallat el salari". No obstant això, el jugador fa referència als 25 milions d'euros anuals que s'apuntava que cobrava, assegurant que "dubto que hagi estat el millor pagat del Barça per darrere de Messi". 

I és que el seu salari base seria molt menor a aquests 25 milions, però l'ex de l'Ajax fa referència als diners que un dia no va percebre per ajudar el club i assegura que "òbviament, els diners endarrerits que he de cobrar fan que el meu salari sigui més gran". D'aquesta manera, el futbolista nascut a Arkel desmenteix les especulacions sobre el seu salari i remata les seves declaracions manifestant que "hi ha hagut una campanya amb moltes mentides" en contra del seu nom.

Frenkie de Jong Barca Gamper / Foto: Alejandro García - EFE
Frenkie de Jong, durant un partit del Barça / Foto: Alejandro García - EFE

Frenkie de Jong podria seguir vinculat al Barça durant més temps del que s'esperava

Tot i que el seu rendiment sobre la gespa no estigui sent l'esperat d'un futbolista pel qual es van invertir 86 milions d'euros, el comportament de Frenkie de Jong és exemplar i, tal com ell mateix ha confirmat, ha estat un dels jugadors que ha accedit a rebaixar-se el sou en repetides ocasions per tal d'ajudar el Barça a sortir de la crisi econòmica.

El seu destí se sabrà quan el Barça decideixi si tornar a la càrrega per contractar Bernardo Silva, però Mundo Deportivo ja va confirmar que el fitxatge de l'interior portuguès continua sent una prioritat per a Xavi. De Jong i Bernardo podrien compartir vestidor si els capitans acaben marxant generant espai salarial, per la qual cosa, Frenkie de Jong podria seguir vinculat al Barça durant més temps de l'esperat.