La continuïtat de Leo Messi en el Paris Saint-Germain es pot donar pràcticament per descartada. Si les negociacions amb Nasser Al-Khelaïfi ja estaven paralitzades, i les postures es mantenien realment allunyades, ara ja és gairebé impossible que acabin arribant a un acord. Perquè novament ha quedat demostrat que el projecte que li poden oferir no és prou convincent, i van de ridícul en ridícul cada any.

Després de l'eliminació en vuitens de final de la Champions League, l'astre argentí ha decidit fer les maletes. Quan va aterrar en el Parc dels Prínceps li van assegurar que podrien lluitar per tots els títols, però la realitat és que això no ha succeït. I està cansat de fracassar en competicions europees, motiu pel qual marxarà el juny amb la carta de llibertat sota el braç, i buscarà un nou desafiament, ja que encara no pensa en la retirada.

Leo Messi Bayern PSG Foto EFE
Leo Messi/ EFE

Aquí és on ha intervingut el Barça, que vol convèncer el fill pròdig perquè torni a casa, on el troben molt a faltar. Joan Laporta no té cap dubte, i està convençut que és el fitxatge que necessiten per a l'atac, una posició que està donant molts mals de cap a Xavi Hernández. Precisament, l'entrenador és el primer que ha sol·licitat que facin un esforç per portar la plantilla al campió del Mundial de Qatar.

Evidentment, són conscients de la dificultat que implica l'operació, malgrat que Messi no tingués cap tipus de cost. Però primer han de rebaixar la massa salarial, que surt del pressupost, per poder fer noves incorporacions. I el sou de Leo no seria precisament baix, ja que en aquests moments percep 40 milions d'euros nets per campanya en el PSG. No obstant això, Mateu Alemany ha dissenyat un pla.

I el primer que faran és demanar el guanyador de l'últim 'The Best' que accepti jugar a canvi del salari mínim, com va fer Dani Alves l'any anterior. És a dir, que percebria una xifra propera als 200.000 euros.

El Barça ofereix a Messi quedar-se amb tots els guanys del partit d'homenatge

Com a compensació per passar dos anys, la durada del contracte que ofereixen a Messi, en el Camp Nou li oferirien quedar-se amb absolutament tot el que generi el partit d'homenatge que tenen previst fer-li, i que esperen que arribi als 100 'quilos'.

Entre venda d'entrades, marxandatge i drets de televisió, el Barça confia a poder embutxacar-se aquesta quantitat, que aniria a les butxaques de Leo. Jorge Messi, el seu pare i agent, ja ha rebut la proposta.