Cada vegada queden menys dies per als Jocs Olímpics de Tòquio. La cita esportiva més important, que se celebra cada quatre anys, va patir l'ajornament per la pandèmia del coronavirus i ara està tot llest. La Covid segueix vigent i s'estan prenent mesures els últims dies, però el que està clar és que les dates no canvien. Els Jocs seran del 23 de juliol al 8 d'agost

Cinc nous esports i cerimònia d'obertura el 23 de juliol

Tot i que és 2021, els Jocs mantenen el nom de Tòquio 2020, com l'Eurocopa. S'estrenaran cinc nous esports, com són el surf, l'escalada esportiva, el beisbol, l'skateboarding i el karate i hi haurà 15 proves noves, que tenen l'objectiu de més participació femenina.

surf efe

El surf s'estrena a Tòquio / EFE

Tòquio farà unes xifres rècord i és que tindran lloc 33 competicions, amb 339 esdeveniments que se celebraran a 42 seus diferents. La cerimònia d'obertura serà el divendres 23 de juliol a les 13:00 hora catalana mentre que la cerimònia de clausura serà el 8 d'agost, a les 13:00h.

La selecció espanyola de futbol debuta el 22 de juliol

Tot i que la cerimònia d'obertura és el 23 de juliol, el 21 de juliol ja començaran a competir tres esports: beisbol, softbol i futbol. El torn de la selecció espanyola de futbol debutarà el 22 de juliol a les 9:30h contra Egipte. Els espanyols són al grup C i competiran contra Egipte, l'Argentina i Austràlia. Els de Luis de la Fuente tindran dos compromisos segurs més: el 25 de juliol contra Austràlia (12:20h) i el 28 de juliol contra l'Argentina (13:00h). Les finals del futbol femení serà el 6 d'agost, a les 4:00h, a l'Estadi Olímpic; mentre que la final per l'or del futbol masculí serà el 7 d'agost a les 13:30h, a l'Estadi Internacional de Yokohama.

Darin Ruf baseball beisbol EFE

El beisbol agrada molt al Japó / EFE

El dia de la cerimònia d'obertura, el 23 de juliol, se celebraran només dos esports: rem i tir amb arc. I ja el 24 de juliol és quan tindran lloc la majoria dels debuts i, de fet, serà el primer dia en què es veuran les primeres medalles a disciplines com el ciclisme en ruta, l'esgrima, l'halterofília, el judo, el taekwondo, el tir i el tir amb arc.

Belmonte i Craviotto, els dos abanderats d'Espanya

Dos dels noms més destacats són Mireia Belmonte i Saúl Craviotto, els dos abanderats d'Espanya a la cerimònia del 23 de juliol. La natació és una de les disciplines que genera més expectació i es repartiran medalles del 25 a l'1 d'agost. D'altra banda, l'atletisme també és dels més seguits i els dies a marcar al calendari són els següents: del 30 de juliol al 8 d'agost i les proves més importants són la final dels 100m (1 d'agost) les finals del 4x400m (7 d'agost) i la marató femenina i masculina (7 i 8 d'agost, respectivament).

Mireia Belmonte Saul Craviotto abanderados tokio JJOO Europa Press

Belmonte i Craviotto, els dos abanderats d'Espanya / Europa Press

Un altre dels focus importants serà al bàsquet amb els Estats Units com la gran favorita per emportar-se l'or. La final masculina és el 7 d'agost mentre que la femenina és el 8 d'agost. A més, un dels temes virals serà a hípica i és que la filla de Burce Springsteen, Jessica Springsteen, formarà part de l'equip nord-americà d'hípica.

Alguns dels esports amb més participació seran la boxa, l'handbol, l'hoquei, el voleibol i el waterpolo, entre d'altres. El tennis també tindrà el seu protagonisme i tindrà la gran absència de Rafa Nadal. L'or femení amb aquesta disciplina serà el 31 de juliol i l'or masculí serà l'1 d'agost; la final dels dobles femenins i dels dobles mixtos serà també l'1 d'agost.

voley playa efe

El vòlei platja tindrà molta participació / EFE

Dues de les disciplines més espectaculars i més vistoses seran el surf i l'skateboarding. Les finals masculines i femenines del surf seran el 28 de juliol mentre que l'última prova del skateboarding serà el 4 d'agost (femenina) i el 5 d'agost (masculina).

Cal recordar que seran uns Jocs sense espectadors i és que les autoritats pertinents han decidit prendre aquesta mesura a causa de l'augment de casos de coronavirus al país asiàtic.

Tots els esports a Tòquio

Tots els esports: atletisme, bàdminton, bàsquet, bàsquet 3x3, handbol, beisbol/softbol, boxa, BMX Freestyle, BMX Racing, ciclisme de muntanya, ciclisme en pista, ciclisme en ruta, escalada esportiva, esgrima, futbol, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, gimnàstica en trampolí, golf, halterofília, hípica, hoquei, judo, karate, lluita, natació, natació artística, natació en aigües obertes, pentatló modern, piragüisme en eslàlom, piragüisme en esprint, rem, rugbi, salts, skateboarding, surf, taekwondo, tennis, tennis taula, tir, tir amb arc, triatló, vela, voleibol, voleibol platja i waterpolo.

El calendari de Tòquio 2020

CALENDARIO JUEGOS OLIMPICOS TOKIO CAT

 

Imatge principal: Les anelles olímpiques / EFE