Joan Laporta va molt seriosament amb la reconstrucció que està planejant en el Barça, i en la qual hi ha molt pocs jugadors que tinguin el seu futur garantit. Gairebé tota la plantilla és transferible, i estudiaran les propostes que arribin, sempre que siguin acceptables. I n'hi ha altres que no seguiran amb gairebé total seguretat, ja que no entren en els plans de cara a la pròxima campanya. Aquest pot ser el cas de Marcos Alonso o el d'Oriol Romeu.

I també, per descomptat, el de Sergi Roberto, que encara que és el primer capità, té els dies comptats en el Camp Nou. La sortida de Xavi Hernández provocarà que es quedi sense el seu gran protector, i el president, aquesta vegada sí, podrà fer fora l'internacional espanyol. Una notícia que no ha de sorprendre ningú, ja que ja ho havia intentat als dos estius anteriors. Però no va ser possible per culpa del tècnic català, que va obligar a oferir-li l'ampliació del seu contracte.

Sergi Roberto / Europa Press
Sergi Roberto/ Europa Press

Estava convençut que era un futbolista molt important en les rotacions, gràcies a la seva polivalència i a la seva experiència, però ara ja no hi ha res ni ningú que pugui impedir que el '20' acabi fent les maletes. Encara que hagi firmat alguna actuació destacada, figura en la llista negra de Deco, que creu que no ha fet mèrits per continuar defensant l'elàstica blaugrana, i no justifica el salari que percep, que no és precisament baix.

Cal recordar que la relació entre Laporta i el de Reus està totalment fracturada després que es negués a rebaixar-se el sou quan ho van demanar, una cosa que també va provocar que l'afició es posés en contra seu. Després de tota una vida jugant en el Barça, l'únic equip professional on ha militat, s'haurà de buscar un nou desafiament a partir de l'1 de juliol, moment en el qual passarà a ser agent lliure, i es quedarà sense feina.

Sergi Roberto

Als seus 32 anys, Sergi Roberto podrà presumir d'un palmarès envejable, i de ser un dels jugadors amb més partits disputats en l'entitat culer. A més, el seu històric gol per culminar la remuntada contra el Paris Saint-Germain no serà oblidat.

Sergi Roberto apunta a la Major League Soccer

I com van fer Jordi Alba i Sergio Busquets l'estiu passat, Sergi Roberto pot ser el següent capità del Barça en creuar l'Atlàntic per provar sort en la Major League Soccer dels Estats Units.

Però no ho faria per aterrar en l'Inter de Miami de David Beckham, sinó per recalar en el New York City, franquícia propietat del City Football Group.