La disputa de l'edició número 57 del Trofeu Joan Gamper va ser una festa absoluta per al barcelonisme. El Barça 2022/23 poc s'assembla al de la temporada passada, i la il·lusió desborda pel reanomenat Spotify Camp Nou. Però entre els milers d'aficionats que van assistir al feu blaugrana per presenciar la golejada contra els Pumas mexicans, hi va haver una aficionada que va evidenciar que l'estadi continua necessitant un bon rentat de cara. I poques formes de fer-ho més evident que mitjançant un vídeo que va captar una seguidora des del seu seient on es veu una rata rondant per l'estadi.

El Camp Nou serà un altre totalment diferent en uns anys

No és cap secret que el Camp Nou necessita una profunda remodelació, i de fet, es farà. Però la vista de @rachelherr, que va ser qui va immortalitzar el moment i el va pujar a TikTok, ha servit perquè més de 330 mil persones hagin vist aquesta imatge, que no deixa en massa bon lloc al FC Barcelona. Per coses com aquesta, la 2022/23, serà l'última temporada que el Barça jugarà al Camp Nou, abans de traslladar-se momentàniament al Estadi Olímpic Lluís Companys per dur a terme una profunda remodelació.

@rachelherr Rates en el Camp Nou #foryou #tiktok #CampNou #fcbarcelona #viral #fyp ♬ Oh No Oh No Oh No No No - Dubskie

Això s'emmarca dins del macroprojecte de l'Espai Barça. Els socis, el passat 23 d'octubre, van aprovar un pla de finançament de 1.500 milions d'euros per poder dur a terme tots els plans. El Barça té clar que el Camp Nou s'està quedant antiquat respecte als grans estadis del futbol mundial, i no fa falta veure una rata per ser conscient d'això. La seguretat dels aficionats no estava garantida, malgrat haver-se jugat partits, i encara que pugui ser estrany que els blaugrana juguin lluny del Camp Nou, serà per un bé major.

Dues temporades amb aforament reduït a 66.000 localitats

A partir del juny de 2023 s'esfondrarà tota la tercera grada i la visera de la tribuna del Camp Nou, una vegada hagi finalitzat la pròxima temporada. Uns mesos més tard, el gener de 2024, ja no quedarà ni rastre d'aquestes dues parts, i arribats a agost de 2024 ja s'haurà construït la tercera grada, que augmentarà l'aforament de l'estadi a més de 100.000 persones, quan pugui estar tot finalitzat i operatiu.

Spotify Camp Nou Barca / Foto: FC Barcelona
El Spotify Camp Nou serà un altre de diferent en uns anys / Foto: FC Barcelona

Es calcula que tot estigui acabat a mitjans de 2026, però en les temporades anteriors el Barça tornarà al Camp Nou. En la temporada 2024/25, tornaran al Camp Nou amb un aforament reduït de 66.000 localitats. Les mateixes que en la temporada posterior, que seguirà amb la tercera grada tancada. A priori, aquesta és la idea inicial del club, i si tot va segons el previst, no hi haurà ni rastre de les rates i el Camp Nou formarà part dels estadis més moderns de tot el planeta.