Els socis del Barça han votat i han donat el seu vistiplau al finançament per poder dur a terme l’Espai Barça. 110.159 socis i sòcies estaven cridats a decidir el futur del club i finalment, en el primer referèndum telemàtic de la història del club, i hi ha hagut un total de 48.623 vots.

87,8% de vots favorables

En el referèndum que s’ha dut a terme durant tot el dia, els socis i sòcies del Barça han emès el seu vot de forma telemàtica, per primer cop a la història del club, i ho han fet per donar llum verda al macroprojecte que hauria de canviar el futur del club a llarg termini.

Només 5,055 del total dels vots han estat en contra, el que suposa un 10,4% i així ha quedat aprovada, gràcies a 42,693 vots favorables, la major inversió patrimonial a la història del club per un valor de 1.500 milions d’euros.

L’Assemblea de Compromissaris va prendre la decisió de subscriure un crèdit per aquesta quantitat per tal de poder fer realitat l’Espai Barça i faltava l’aprovació dels socis i sòcies, que ha arribat avui.

El crèdit vindrà de Goldman Sachs

Aquesta inversió es preveu que anirà a càrrec de Goldman Sachs, que confia que amb la previsió d’augmentar els ingressos econòmics quan el projecte ja estigui a ple rendiment, recuperarà sense cap mena de problemes en un termini de 35 anys.

Tot això pretén que el Barça torni a ser competitiu dins i fora de la gespa, si parlem de futbol, però també del parquet, en bàsquet, o les diferents superfícies sobre les quals competeixen les seccions del club.

Espai Barça nou Camp Nou FC Barcelona

Una imatge que projecta el que serà el futur Camp Nou i l'Espai Barça / FC Barcelona

L'únic club gran amb un estadi antiquat

És cert que els números espanten, i fer el projecte més ambiciós i transformador de la història del club, i alhora el més car, en un dels moments econòmicament més complicats de la història pot sonar contradictori, però el club defensa que és d’una necessitat imperiosa.

El Barça és l’únic club gran d’Europa que no ha modernitzat el seu estadi. Un estadi que ha quedat antiquat i al qual no se li treu tot el suc que es podria. Econòmicament, una estructura com la del Camp Nou podria ser molt més profitosa, sobretot en els dies que no s’hi juga partit.

camp nou espai barça fc barcelona europa press

Així es veuria, des de fora, el Camp Nou quan estiguin les obres acabades / Europa Press

El Camp Nou, la joia de la corona, augmentarà la seva capacitat fins a 105.000 espectadors, però també tindran canvis estructurals la resta de les instal·lacions.

Un Palau Blaugrana apte per a l'Eurolliga

El Palau Blaugrana tindrà una modernització més que necessària per adaptar-se a la normativa de l’Eurolliga, que regularment multa el club per no tenir un pavelló que compleixi totes les exigències per acollir partits de la màxima competició europea. A més, passarà de les 12.000 actuals a les 15.000 localitats, i a més es preveu la construcció d’un altre Palau, de dimensions més reduïdes i amb una pista de gel.

Barça Nou Palau Blaugrana

D'aquesta forma lluirà el nou i modern Palau Blaugrana / FCB

Si els plans del Barça surten com des del club han previst, l’únic que s’ha aprovat és un avançament dels diners per part de Goldman Sachs, ja que amb els ingressos que es preveuen obtenir el projecte es finançarà per ell mateix, com ha reiterat sempre Joan Laporta, defensant que totes les obres no tindran cap mena de cost extra pels socis del club.

Les obres començaran a final de temporada

Ara, amb els tràmits democràtics i de participació social superats, toca posar-se a treballar. La intenció és que l'Espai Barça es posi en marxa un cop finalitzi la temporada esportiva, al juny de 2022, i la intenció és que estigui tot acabat durant l'any 2025.

Joan laporta, Ferran Reverter auditoria cuentas del fc Barcelona, situación económica - Efe

Ferran Reverter, CEO del Barça, i Joan Laporta, el president / EFE

Mentre a l'estadi no s'hi puguin jugar partits, el Barça haurà de buscar un lloc alternatiu perquè el primer equip pugui competir. L'Espanyol ja ha tancat la porta del RCDE Stadium i des del Barça ja van admetre la possibilitat de jugar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Queda molt encara per saber-ho, però l'únic fet indubtable és que l'Espai Barça està més a prop que mai de ser una realitat.

Laporta, un home feliç

Després que el president de la Junta de la Consulta fes públics els resultats, ha arribat el moment de copsar el sentiment del president del club, Joan Laporta, que no ha amagat la felicitat què li suposa veure que els socis han recolzat el projecte de l'Espai Barça. "Els socis i sòcies del FC Barcelona han votat massivament a favor del finançament de l'Espai Barça.", ha començat abans d'engegar una ronda d'agraïments, iniciant-la pels "socis i sòcies que avui han engrandit el "més que un club"".

"Un cop més el Barça demostra que és un club més que democràtic. Som un club modèlic. Som pioners una vegada més.", ha valorat, abans de dir que la feina comença ja mateix. "Assumim l'encàrrec que ens han enviat els socis i les sòcies amb la seva votació d'avui. Aconseguirem el millor finançament per a l'Espai Barça", ha assegurat el president, que ja ha començat el compte enrere per modernitzar el club.

 

Imatge principal: una fotografia aèrea del Camp Nou actual / EFE