S'apropa l'hora de veritat a can Barça. Les conegudes com a vaques sagrades de les quals tant es va parlar durant el darrer estiu comencen a dissipar-se. De fet, Gerard Piqué avançava la seva retirada a mitjans de la present temporada i disputava contra l'Almeria l'últim partit de la seva carrera esportiva.

Així doncs, el FC Barcelona ha de bregar amb un problema menys en la seva escala salarial per tal de quadrar comptes, però ara s'enfronta a les situacions de Sergio Busquets i Jordi Alba. En el cas del pivot, conserva un salari alt, però en vista que acaba contracte a finals de la present temporada i que segueix sent important per a Xavi Hernández, el club pretén renovar-lo amb una lleugera rebaixa salarial. Busquets apunta a l'entesa per acabar vestint la samarreta blaugrana durant la pròxima temporada, però qui no sembla tenir el futur assegurat és Alba.

Gerard Piqué Sergio Busquets Jordi Alba banquillo Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba, parlant a la banqueta del Barça / Foto: EFE

Jordi Alba voldria seguir vinculat al Barça fins al 2024

La situació contractual de Jordi Alba també és un dels temes recurrents a can Barça. El club té clar que Busquets ha de seguir formant a l'equip perquè és una peça clau a l'eix de la medul·lar, però Jordi Alba compta amb cada cop menys protagonisme i, en vista que Alejandro Balde i Marcos Alonso ja cobreixen amb garanties la demarcació de lateral esquerre, el club vol recórrer al seu contracte per tal d'alleujar l'ajustada situació de la massa salarial.

En aquest sentit, i segons assegura el diari As, el Barça li hauria donat un ultimàtum a Jordi Alba. Aquest consta que, si el jugador accepta una important rebaixa salarial de cara a la pròxima temporada, podrà seguir vinculat al club. En cas que no s'entengui amb Joan Laporta, se'l convidarà a marxar per, d'aquesta manera, alleujar la situació salarial de l'equip d'una manera molt més traumàtica.

Jordi Alba banquillo Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press
Jordi Alba, assegut a la banqueta del Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press

Jordi Alba, cotitzat al mercat italià

En aquest sentit, si ambdues parts es veuen obligades a separar camins, la solució al problema podria estar al mercat italià, ja que, tal com es va publicar fa unes setmanes al diari Sport, l'Inter de Milà estaria interessat a reforçar el seu carril esquerre amb el futbolista català de 34 anys.

En aquest sentit, l'esmentada informació concretava que el club nerazzurro estaria interessat a fer-lo arribar a Itàlia mitjançant una cessió. D'aquesta manera, el Barça es desfaria del seu salari i, de pas, s'arribaria al 30 de juny de 2024 sense haver de fer front a una figura amb tant de pes a la banqueta com ho és el '18' blaugrana. Amb tot, cal tenir en compte que Jordi Alba ha estat el primer a acceptar el seu nou rol secundari al Barça i que, ara com ara, un capità com ell només està sumant i aportant en la bona direcció.