El Barça té problemes de diners i necessita fer canvis de peces per seguir millorant la plantilla. Una situació que s'ha d'accelerar en els propers mesos i de cara a la propera temporada. Però sembla que no serà fàcil. I un dels noms que més sona per solucionar les dificultats és Jordi Alba.

El Barça necessita diners i fer vendes importants

El lateral esquerre blaugrana es manté al primer equip i rendeix quan Xavi Hernández el necessita. Un jugador que ha estat molt important, però que ara s'ha convertit en suplent habitual. Alejandro Balde ha passat per davant seu i Marcos Alonso també és part de la competència. Jordi Alba, doncs, està en una situació complicada i que cal canviar.

Jordi Alba Barça banquillo / Foto: Europa Press
Jordi Alba assegut a la banqueta / Foto: Europa Press

El gran problema amb Jordi Alba és que té un sou massa elevat per la funció que té dins l'equip. Si fos titular indiscutible no hi hauria cap problema, però el seu contracte no encaixa amb el seu rol. És per això que el Barça, veient que necessita massa salarial, s'ha de replantejar el futur del lateral de l'Hospitalet.

Jordi Alba acaba contracte al 2024 i s'haurien de fer canvis. Té contracte en vigor i no està previst que marxi per voluntat pròpia, ja que el defensa català vol seguir ajudant el Barça fins al final. I això significarà que el Barça haurà d'actuar per tal de trobar respostes als problemes.

Jordi Alba gol Barça Sevilla Raphinha / Foto: EFE
Jordi Alba celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

Renovació a la baixa de Jordi Alba

Des del Barça tenen clar que Jordi Alba ha d'aparèixer a la llista de jugadors que necessita fer fora per tenir diners, massa salarial, generar fair play financer i poder fitxar. Però també és veritat que el futbolista no contempla una sortida el proper estiu i que pretén esgotar el seu contracte. "Encara em sento bé, però tinc clar que no queda gaire. A nivell exigència en un club com el Barça, és clar, és l'edat. Però em sento preparat per seguir donant guerra, encara em queden anys al futbol", ha reconegut.

I això significa que vol triomfar al Camp Nou i seguir lluitant per tenir minuts. Així mateix, el Barça ja ha vist el panorama i pensa en una renovació a la baixa de Jordi Alba, que seria clau per a la seva continuïtat. Una opció que sembla que serà l'escollida per totes dues parts.

Jordi Alba celebración gol Barça Sevilla Bono / Foto: EFE
Jordi Alba després de marcar un gol amb el Barça / Foto: EFE

Tot i això, no es descarta res i si apareixen problemes aleshores s'explorarien altres camins. És normal, doncs, que s'especulin situacions, però Jordi Alba té les idees molt clares i el seu esperit de lluita no ha desaparegut. Un professional és un professional des del principi i fins al final.