O estimes o odies Joan Laporta. I aquest fet ha tornat a quedar clar després que molts culers aquest matí lloessin l'expresident blaugrana per posar una pancarta de màrqueting a Madrid, just al costat del Santiago Bernabéu, o l'ataquessin. Però no només ha estat això, sinó que ha estat una acció genial de la precampanya per a les eleccions a la presidència del Barça.

I tal com hem vist en els últims anys en el món del Barça —i que sempre ha estat així—, el posicionament i els ismes estan presents a tot arreu. Tant entre els socis com també en el món mediàtic. I la precampanya mediàtica ja ha començat als mitjans de comunicació.

La premsa catalana... no destaca Laporta

Els dos grans candidats a guanyar aquestes eleccions són el mateix Joan Laporta i Víctor Font. Menys opcions tindran, a priori, els precandidats Emili Rousaud, Agustí Benedito, Toni Freixa, Xavier Vilajoana, Jordi Farré, Lluís Fernàndez Alà i Pere Riera. I també es pot dir que la premsa esportiva ja s'ha posicionat en aquest sentit.

Sobretot hem de mirar la reacció de les principals capçaleres online dels grans diaris esportius a nivell català i a nivell espanyol. Tant el Mundo Deportivo com l'Sport, després d'unes hores d'aparèixer la pancarta gegant al costat del Bernabéu, no tenien la notícia com a principal en les seves webs.

Portada Mundo Deportivo Pancarta Laporta

Pancarta Sport Pancarta Laporta

Una decisió legítima, que es pot entendre, i més si l'actualitat mana o hi ha temes més urgents que justifiquen aquesta decisió editorial. Però no tot queda aquí perquè els dos diaris editats a Barcelona, i que són del Barça, que han relegat la pancarta, s'han vist retratats després de comprovar que L'Esportiu sí pensava que Laporta era la notícia més important.

Joan Laporta captura L'Esportiu pancarta Madrid Santiago Bernabéu

A Madrid, Laporta és la gran notícia

I encara han quedat més retratats quan s'ha pogut comprovar que han menystingut la pancarta de Laporta, quan segurament és la notícia en clau blaugrana més important del dia. El Marca i l'As, dos diaris editats a Madrid, obrien amb la pancarta de Laporta.

Portada Marca Laporta pancarta

Portada AS pancarta Laporta

Les imatges parlen per si soles. Si tothom ja sabia per on anirien els trets d'aquesta campanya electoral a can Barça, ara es confirmen els pronòstics.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant l'entrevista a ElNacional.cat / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat