Joan Laporta, candidat a la presidència del FC Barcelona, continua esperant que la Junta Gestora anunciï la nova data en la qual se celebraran les eleccions, després de ser cancel·lats els comicis de diumenge passat. I és que, malgrat que es dona per fet que el dia triat serà el 7 de març, encara hi ha dubtes, ja que Correus ja ha deixat clar que aquesta data no serà possible si les eleccions al Parlament de Catalunya se celebren el 14 de febrer. "Que siguin abans o després ni em perjudica ni em beneficia, però és una mala notícia per al Barça", es lamenta Laporta en una entrevista a ESPN. "El club necessita amb urgència un nou president i una junta directiva que prenguin decisions per resoldre la gravíssima situació econòmica en la qual es troba, millori la situació esportiva i torni a situar el club on mereix", afegeix.

Laporta, a més, llança un missatge a Víctor Font, que ha agafat la bandera d'abanderat del vot electrònic. "Ningú ens ha de donar lliçons sobre aquest tema. El vot electrònic ja s'havia d'haver implementat fa anys. El 2010 ja ho vaig deixar preparat i llavors es va dir que no hi havia prou fiabilitat. Vam deixar preparat un projecte, ben estudiat, i el 2015 vam tornar a repetir-ho perquè enteníem que reunia tots els requisits. Sempre he estat favorable al vot telemàtic, però ha de preparar-se amb temps, no amb dues o tres setmanes."

xavi guardiola @pepteam

Pep Guardiola i Xavi Hernández, quan el tècnic de Santpedor entrenava el Bayern / EFE

"Xavi? Guardiola tampoc estava al nostre projecte del 2003"

Qüestionat sobre un dels noms de la campanya, Xavi Hernández, Laporta ha deixat caure un altre nom, el de Pep Guardiola, per explicar que en el seu projecte sempre tenen cabuda els grans referents del Barça. "Xavi, ara per ara no va al nostre projecte. Tampoc ho estava en 2003 Pep Guardiola... I que després estigués amb nosaltres, amb tot el que va significar, crec que és el millor exemple que mai no tanquem la porta a persones que són referència per al barcelonisme, que evolucionen i demostren les seves qualitats," explica l'advocat a ESPN.

Laporta, a més, dona la seva opinió sobre "la nostàlgia", un concepte que Víctor Font vincula amb ell. "Nostàlgia? Miri, si anomenen nostàlgia a guanyar el que vam guanyar, provocar l'admiració de tot el món i ser reconeguts com un club de referència, benvinguda sigui la nostàlgia. Els qui diuen això ho fan amb una falsa condescendència".

Presentació econòmica del pla del Barça de l'equip Laporta eleccions Barça María Contreras Coll

Joan Laporta, en un acte de campanya / Maria Contreras

"El meu projecte diu la veritat"

El candidat admet que Font li va oferir anar al seu projecte i explica per què el d'Estimem el Barça és millor. "Al senyor Font ja li vaig deixar clar en el seu moment que jo tenia el meu propi projecte. El millor? El meu projecte diu la veritat. No vull comparar-lo amb el dels altres... El meu programa diu la veritat basant-nos en l'experiència. Estic convençut que els altres projectes tenen punts interessants, però el meu està basat en l'experiència, en la preparació i en la determinació que sempre he tingut. Volem un Barça líder i referència pel que fa a la gestió i el compromís social i solidari. Volem un Barça admirat pels títols, pel seu joc i estimat pel que representa a tot el món."

 

Imatge principal: Joan Laporta, a la presentació del seu programa sobre la Fundació Barça / Maria Contreras

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat