El Barça està obligat a fer un traspàs milionari el pròxim estiu. A més d'haver de reduir la massa salarial, necessiten ingressar molts diners amb una venda important, i hi ha diversos candidats per a això. Per exemple, es parlava sobre la sortida de Marc-André ter Stegen, que va arribar a tenir una oferta en ferm del Newcastle United, però que va ser rebutjada per Joan Laporta, a causa de la insistència de Xavi Hernández en retenir-lo.

I l'alemany ha passat a ser intocable de nou, ja que ha estat capaç de recuperar la seva millor versió. Això col·loca Frenkie de Jong, un altre any més, com el gran favorit per sortir del Camp Nou a canvi d'un preu elevat. Mateu Alemany va intentar desprendre-se'n de totes les formes possibles, però cap no va tenir èxit, malgrat que l'acord amb el Manchester United va estar completament tancat. Una llàstima que l'holandès rebutgés als anglesos.

Esperen que el '21' hagi reflexionat, i ja no contempli amb tan mals ulls un canvi d'aires, veient que el seu paper està sent clarament secundari. No és titular, i el tindrà molt complicat, a causa de l'impressionant nivell al qual estan rendint Pedri González i Pablo Páez 'Gavi'. Ni tan sols la més que probable sortida de Sergio Busquets ha provocat que el conjunt blaugrana canviï d'opinió, i desitgin retenir a l'ex del Willem II i de l'Ajax d'Amsterdam.

Perquè els plans passen per traspassar-lo, i amb tot el que obtindrien tancar la contractació d'un dels grans objectius prioritaris de Xavi. Ens referim a Martín Zubimendi, que és l'elegit per convertir-se en el successor de 'Busi', i pel qual la Reial Societat no té la intenció de negociar. És a dir, que per poder 'robar-se'l' a Imanol Alguacil hauran de pagar íntegrament la xifra que està estipulada en la seva clàusula de rescissió.

60 milions d'euros és el preu en el qual seria taxat el pivot defensiu de 23 anys, que han estat comparats des dels seus inicis amb el llegendari Xabi Alonso, a qui va tenir com a entrenador en el filial 'txuri urdin'.

De Jong, novament col·locat en la llista de transferibles

El Barça i Zubimendi han mantingut les primeres converses, i el mateix futbolista ha fet saber a Laporta que estaria encantat amb la idea d'abandonar Anoeta i posar-se a les ordres de Xavi, formant part d'un projecte tan ambiciós, que té per objectiu conquerir la Champions League.

Per a això abans hauran de trobar un comprador para De Jong que pagui els prop de 70 'quilos' que sol·liciten. De moment, està col·locat en la llista de transferibles, en espera de rebre una proposta interessant i convincent.