Joan Laporta té dues prioritats clares de cara a aquest pròxim estiu. La primera d'elles és fitxar de manera definitiva João Cancelo, per qui el Manchester City podria demanar una xifra oscil·lant als 30 milions d'euros. La segona, és la del pivot. L'idea amb Oriol Romeu és trobar-li nou club per a aquest pròxim estiu i, precisament, és el Girona qui hi estaria interessat, equip que té entre les seves files un dels objectius de mercat del Barça: Aleix Garcia.

No obstant això, el club blaugrana té més fronts oberts de cara al pròxim mercat de fitxatges. Amb els ingressos que fa quatre temporades que no es rebien com són els de quarts de final de la Champions League i a l'espera que es produeixi alguna venda, el Barça segueix contemplant el fitxatge de Bernardo Silva. El futbolista portuguès del Manchester City fa temporades que espera el Barça, però l'entitat culer, sobretot per les seves urgències econòmiques, fa dos estius que no pot permetre's la seva arribada.

Bernardo Silva controlando un balón durante un partido del Manchester City / Foto: Europa Press
Bernardo Silva controlant una pilota durant un partit del Manchester City / Foto: Europa Press

Bernardo Silva té una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros

Durant l'estiu de 2021, el famós mercat de les 'palanques', el propi Xavi Hernández va reconèixer durant una roda de premsa que "al nostre mercat de fitxatges li ha faltat algun jugador". Durant l'estiu següent, el de 2023, el Barça també va tractar d'escometre el fitxatge del mitjapunta, però ni tan sols va poder encarar amb garanties financeres la incorporació d'un pivot, havent-se de decantar per l'opció low cost d'Oriol Romeu.

No obstant això, de cara al pròxim estiu, si el club aconsegueix reunir 50 milions d'euros, podrà pagar la clàusula de rescissió de Bernardo Silva. El jugador va renovar amb el City el darrer mes d'agost un contracte que acabava al juny de 2025. Ho va fer, prolongant-lo fins a 2026, però assegurant-se que se li fixés una clàusula de rescissió assequible, de nou a l'espera del Barça.

Sembla evident que Bernardo Silva somia de vestir de blaugrana. El propi João Félix va donar senyals d'aquest fet recentment en reconèixer que el futbolista citizen li pregunta sovint per la ciutat, per llocs on poder viure-hi i restaurants. Mentrestant, Bernardo Silva segueix en un estat de forma espectacular, tornant a veure porteria contra l'íntim enemic del Barça a la Champions League per segon partit consecutiu.

Bernardo Silva gol Real Madrid Manchester City / Foto: EFE
Bernardo Silva gol Real Madrid Manchester City / Foto: EFE

Jorge Mendes pot tornar a ser aliat

En el cas de Bernardo Silva, com en el de João Félix, João Cancelo, Laminne Yamal o Alejandro Balde, el seu representant també és Jorge Mendes. L'agent lusità, de nou, podria tornar a ser aliat del Barça.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!