Passen les setmanes i Benjamin Pavard continua sense renovar el seu contracte amb el Bayern de Munic. El francès, de fet, no té clar si vol seguir o no, o almenys així l'hi ha transmès el seu representant al club bavarès, que comença a estar cansat del defensa. Pavard acaba contracte el 30 de juny del 2024, però si no firma serà traspassat, ja que el Bayern vol recuperar part dels 35 milions d'euros que li va pagar a l'Stuttgart.

Tot va semblar canviar el gener, quan es va donar per fet que Pavard anava a renovar amb el Bayern de Munic, després de mantenir una conversa amb Julian Nagelsmann. El cert, però, és que no hi ha acord, ja que el francès demana un contracte més llarg, la qual cosa ha tornat a obrir l'opció que se'n vagi a l'estiu. El representant de Pavard ha tornat a oferir el jugador i un dels clubs que ha trucat a la seva porta és el Barça.

Benjamin Pavard celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Benjamin Pavard, celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

El Barça no s'oblida de Pavard

I si Pavard apareix al mercat, el Barça anirà amb tot a per ell, ja que és justament el perfil de defensa que està buscant Xavi Hernández, un defensa amb experiència en l'elit que pugui jugar tant de central com de lateral. Pavard, a més, porta anys en el Bayern, on ha millorat molt en el joc de posició.

El Bayern no regalarà Pavard, ni de bon tros, ja que té diversos pretendents, encara que en el Barça consideren que el preu de sortida s'acostaria als 20 milions d'euros. El problema és que el defensa demana un salari elevat, just el gran inconvenient del Barça, que té la massa salarial pels núvols. El pla del Barça és persudiarle amb el projecte, en saber que al francès li agradaria provar la Lliga espanyola.

pavard bayern @BenPavard28
Benjamin Pavard, amb la Copa del Món de Rússia 2018 / Foto: @BenPavard28

Tota una carrera a la Bundesliga

Format en les categories inferiors del Lilla, club amb el qual va arribar a debutar al primer equip, Benjamin Pavard va fitxar a l'estiu del 2018 pel Stuttgart, que va pagar 5 milions d'euros per ell. Només 3 temporades, el club alemany el va traspassar al Bayern de Munic a canvi de 35 milions d'euros, multiplicant per 7 el seu valor.

Pavard només tenia 22 anys i acabava de guanyar el Mundial de Rússia, sent titular a les ordres de Deschamps. En el Bayern, malgrat no ser mai titular indiscutible, sempre ha acumulat molts minuts, sent clau per a les rotacions i, els més important, rendint sempre a un nivell notable. Pavard ha guanyat 1 Champions League, 3 Bundesligas, 1 Mundial de Clubs, 1 Supercopa d'Europa, 1 Copa d'Alemanya i 3 Supercopes d'Alemanya.