Javier Tebas, president de la Lliga Santander, ha parlat sobre el boirós cas Negreira que té al Barça en el punt de mira. El club blaugrana, que va retribuir amb un total de més de 7 de milions d'euros a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), José María Enríquez Negreira, per una prestació de serveis en concepte d'"assessorament tècnic", ha quedat assenyalat per un presumpte delicte de corrupció entre particulars

Amb tot, el FC Barcelona tenia com a prova de vida la documentació que lliurava Negreira i que el club assegurava tenir arxivada. No obstant això, i segons ha informat El Mundo, l'entitat catalana no havia signat cap acord formal amb l'aleshores vicepresident del CTA i, per tant, no hauria pogut acreditar aquesta relació contractual. La crisi institucional en què ha quedat submergida l'entitat catalana és cada cop més seriosa i, arran de la falta de proves que el Barça ha aportat, Tebas ha suggerit que "Joan Laporta hauria de dimitir".

Javier Tebas EFE
Javier Tebas, president de la Lliga Santander / Foto: EFE

Javier Tebas: "Si la Fiscalia considerés que no hi ha causa per posar una querella, nosaltres sí que creiem que n'hi ha prou per posar una denúncia"

El president de la Lliga, després de la presentació dels nous límits salarials dels clubs de Primera i Segona Divisió, va oferir una roda de premsa en què va carregar contra el Barça i la seva figura cabdal, Joan Laporta. Després que el club no hagi pogut justificar en dimensions legals els pagaments a Negreira, Tebas va declarar que "si Joan Laporta no explica bé o més raonablement el que ha passat, penso que hauria de dimitir. Ha fet alguna declaració superficial".

Mentrestant, Mateu Alemany, director de futbol del Barça, ha assegurat que el club obrirà una investigació interna per estudiar l'abonament dels esmentats 7 milions d'euros a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres durant un període que es va prolongar des de l'any 2001 fins al 2018.

Barça escut Maria Contreras Coll
Oficines del Barça / Foto: Maria Contreras Coll

A la vegada, Tebas insisteix que “els clubs estan profundament preocupats i els indicis ens diuen que cal investigar. Seguirem amb les accions perquè se segueixin investigant aquests fets a Europa o on sigui necessari. La Lliga, si cal, anirà a la FIFA i la UEFA a denunciar el cas Negreira". A més a més, ha afegit que "col·laborarem amb la Fiscalia, i si considerés que no hi ha causa per posar una querella, nosaltres sí que creiem que n'hi ha prou per posar una denúncia i ho farem".

Joan Laporta oferirà una declaració institucional sobre el cas Negreira

Segons ha informat el diari Sport durant el matí d'aquest dimarts, Joan Laporta oferirà una declaració institucional a partir de les 12:00 hores al Camp Nou per parlar sobre un cas Negreira que, de moment, les declaracions que s'han emès des del club es desmarquen de les proves que ja han sol·licitat el mateix Tebas, així com clubs com Sevilla i Espanyol mitjançant comunicats oficials.