La Fiscalia espanyola està investigant uns pagaments que el Barça va fer a José María Enríquez Negreira, antic vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), d'1,4 milions d'euros, segons una informació del programa Què t'hi jugues de SER Catalunya. L'antic membre del CTA hauria rebut aquesta quantitat econòmica per part de l'entitat blaugrana entre els anys 2016 i 2018 a través de l'empresa DASNIL 95, propietat de l'exàrbitre. 

Enríquez Negreira va ser vicepresident del CTA des del 1994 fins al 2018. La citada font afegeix que Josep Maria Bartomeu assegura que la junta de Joan Laporta va heretar aquests pagaments l'any 2003, i ja no es van interrompre fins a l'any 2018, quan Enríquez Negreria va deixar el càrrec de vicepresident. Els acusats ja han declarat davant la Fiscalia i, segons ha explicat la mateixa font, la junta de Sandro Rosell ha confirmat aquesta versió i situa els inicis d'aquests pagaments a l'època de Joan Gaspart

La resposta del Barça arriba a través d'un comunicat

Davant d'aquestes informacions del Què t'hi jugues, el Barça ha emès un comunicat en el qual explica el següent: "El club va contractar els serveis d'un consultor tècnic extern que subministrava, en format vídeo, informes tècnics referits a jugadors de categories inferiors de l'estat espanyol per a la secretaria tècnica del Club". 

En aquesta resposta, el Barça afegeix que "la relació amb el mateix proveïdor extern es va ampliar amb informes tècnics relacionats amb l'arbitratge professional per complementar la informació requerida pel cos tècnic del primer equip i del filial". Per la seva banda, Joan Laporta, el president del club, també ha volgut prendre paraula i ha assegurat que "no és casualitat que surtin aquestes informacions ara". En la mateixa línia que el que ha assenyalat el comunicat del club, el president ha relacionat el bon moment esportiu que travessa l'equip amb el moment en què han sortit aquestes informacions. 

Qui és Enríquez Negreira i quina és la seva postura? 

José María Enríquez Negreira és un excol·legiat que va ser vicepresident del Comitè Tènic d'Àrbitres de la Reial Federació Espanyola des de 1994 fins a l'any 2018. Enríquez Negreira ja ha prestat declaració davant la Fiscalia, juntament amb el seu fill, l'administrador de l'empresa que va rebre els pagaments. Ara bé, l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres ha assegurat al programa Què t'hi jugues que mai hi ha hagut tracte de favor al conjunt blaugrana i que aquests pagaments eren simplement un treball d'assessoria que consistia a explicar als jugadors com s'havien de comportar durant els partits amb els àrbitres. 

No obstant això, segons recull la declaració d'Enriquez Negreira davant l'Agència Tributària, l'exàrbitre "no ha aportat cap document que acrediti que va prestar algun servei al FC Barcelona". Aquests pagaments, segons ha informat el programa que ha revelat la informació, van finalitzar l'any 2018, quan Josep Maria Bartomeu va decidir retallar despeses per una "política de retallades".