L'economia del Barça és preocupant i delicada. La memòria anual que va publicar el club culer ho va demostrar i aquest dimecres ho ha exposat Jaume Giró, exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, que forma equip a la candidatura d'Estimem el Barça de Joan Laporta. L'expresident culer ha parlat sobre les eleccions que se celebraran a can Barça i ha reiterat amb la idea que es podrà utilitzar el certificat d'autoresponsabilitat per moure's per anar a votar.

Giró ha destacat que la crisi sanitària del coronavirus "ha agreujat" la situació econòmica del Barça, però que en cap cas l'ha generat. Donant entendre la mala gestió que va fer Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva quan eren al capdavant de l'entitat blaugrana.

"Riquesa sobtada" amb Neymar

"La fotografia econòmica del club es mou a pitjor, però això no ve d'ara, des del 2015 quan es perd la disciplina financera. A partir del 2017, amb la venda de Neymar, es produeix la maledicció de la riquesa sobtada", ha assegurat Giró.

Jaume Giró Sergi Alcàzar

Jaume Giró durant el seu discurs / Sergi Alcàzar

L'exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa ha analitzat el problema i ha assenyalat els principals inconvenients: "Hi ha hagut tres obsessions que ens han portat aquí: obsessió per facturar 1.000 milions d'euros, la massa salarial disparada i l'amortització per fitxatges creixents".

"Un club sostenible"

En canvi, "el model de Joan Laporta és que el club sigui sostenible". "Estem convençuts que amb una gestió prudent i rigorosa podem revertir aquesta situació". El deute total del Barça és de 1.173 milions d'euros, a curt termini aquest deute es rebaixa a 730 milions i el fons de maniobra és negatiu de 602 milions d'euros.

Joan Laporta Jaume Giró Sergi Alcàzar

Giró mirant els papers / Sergi Alcàzar

"El deute té una xifra preocupant. El primer que s'ha de fer amb el deute és seure amb les entitats bancàries i amb els finançadors, explicar la situació i negociar un refinançament del deute. La segona idea és que el deute és un passiu i l'actiu és tant o més important. Si l'actiu és bo, el passiu l'acabes tornant sempre i l'actiu del Barça és magnífic. Algú dubta que l'actiu del Barça no és bo?", ha explicat.

Giró ha comentat que creu que coneix la situació econòmica del Barça, però que fins que no sigui dins no ho podrà conèixer al complet. "Crec que tenim bastant apamada la situació actual. Però fins que no ets dins no saps la realitat. Sempre hi ha alguna sorpresa i esperem que sigui petita i la puguem resoldre", ha manifestat.

Imatge principal: Giró i Laporta durant l'acte d'aquest dimecres / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat