Croàcia no permet que el Japó faci història al Mundial de Qatar 2022 i la vigent subcampiona del món supera els vuitens de final després d'una fatídica tanda de penals (1-1). Els gols de Daizen Maeda i d'Ivan Perisic no han decidit un partit que sí que s'ha resolt després de 120 minuts de molta igualtat.

I des dels onze metres s'ha acabat imposant el conjunt croat, que ha marcat tres penals, per només un dels japonesos. El gran heroi ha estat el porter Dominik Livaković, que ha fet tres aturades decisives en la tanda de penals definitiva.

Japón Croacia Maeda EFE
Maeda ha avançat el Japó en el partido contra Croàcia / Foto: EFE

Maeda avança el Japó

El partit ha començat segons el guió previst. Croàcia ha aconseguit el control de la pilota, mentre que el Japó, amb les línies molt juntes, esperava enrere. El gran problema dels nipons ha arribat per la banda esquerra, per on Perisic li guanyava amb molta facilitat l'esquena a Tomiyasu. Al minut 8, després d'una errada del lateral japonès, Perisic s'ha quedat sol davant de Gonda, però el porter ha aconseguit evitar el gol. El Japó, tanmateix, també ha estat capaç d'inquietar Livakovic en accions molt ràpides i verticals. Al minut 13, la pilota s'ha passejat per l'àrea de Croàcia, sense que ningú aconseguís rematar-la.

Al minut 26, Croàcia ha tingut la millor ocasió de la primera meitat. Petkovic s'ha quedat en bona posició, però ha optat per disparar quan Kramaric estava sol per empènyer la pilota. I tot seguit ha estat el torn de Kramaric, que no ha arribat per poc a una bona centrada. Davant del setge croat, el Japó ha decidit fer un pas endavant, sortir de l'àrea, i ha començat a tocar la pilota amb molt criteri, fins aconseguir canviar la situació. Els nipons han dominat el partit i han començat a trepitjar àrea. Al minut 41, després d'una jugada col·lectiva preciosa, Kamada ha disparat molt alt. I en la següent jugada ha arribat l'1-0. Jugada embolicada dins de l'àrea i Maeda marca amb un fort xut.

Japó Croàcia Perisic gol EFE
Perisic ha empatat amb un gran rematada de cap / Foto: EFE

Perisic envia el partit a la pròrroga i els penals decideixen

La dinàmica s'ha mantingut després del descans, amb el Japó molt millor posicionat. Qui ha marcat, en canvi, ha estat Croàcia. Centrada mesurada de Kovacic, i Perisic, que li guanya la posició de nou a Tomiyasu, empata el partit amb una esplèndida rematada de cap (55'). El gol no ha afectat el Japó, que ha seguit atacant i al minut 58 Endo ha obligat Livakovic a realitzar una gran intervenció. A poc a poc, tanmateix, Croàcia ha aconseguit consolidar-se amb la pilota i allunyar el Japó de la seva àrea. Al minut 63, Modric ha estat a prop de marcar un golàs, però Gonda ha desviat la volea del madridista.

En els últims minuts, la por de perdre ha superat a les ganes de vèncer. El ritme ha baixat i ambdós equips han calculat molt bé els seus atacs, per evitar qualsevol contraatac decisiu. L'ombra de la pròrroga, la primera del Mundial, s'ha fet patent, fins al xiulet final.

Ivan Perisic Croacia
Ivan Perisic celebrant el seu gol contra el Japó / Foto: EFE

I en la pròrroga tampoc no s'ha resolt el partit. Més igualtat i ocasions per a les dues seleccions. Al final han estat els croats, gràcies al porter Dominik Livaković que ha fet tres aturades en la tanda de penals definitiva, els que han passat als quarts de final. I el Japó torna a quedar-se a punt de fer història en un Mundial.