L'holandès Fabio Jakobsen ha estat el més ràpid en el primer esprint del Tour de França 2022, per davant del belga Wout van Aert, que amb la bonificació es converteix en el nou mallot groc de la prova. En la segona etapa d'un total de 21, Jakobsen s'ha imposat a la meta de la localitat danesa de Nyborg, en un tram final d'etapa que, a més d'estar marcada pels últims metres dels líders, també ho ha fet per les caigudes.

Primers escapats del Tour 2022

Però molt abans d'això, els protagonistes han estat els quatre primers valents d'aquesta edició número 109 de la ronda francesa. Després d'obrir aquest Tour amb una contrarellotge a Copenhaguen, aquesta primera etapa en línia ens ha deixat la primera escapada, personalitzada en Magnus Cort, Cyril Barthe, Pierre Rolland i Erik Byström.

Una escapada que anava perdent integrants deixant Byström com a últim supervivent, fins que a 30km per al final, el noruec ha estat engolit pel grup majoritari, més frescos i lleugers de cames.

Si en l'etapa inicial la pluja va ser la protagonista, en aquesta han estat les fortes ratxes de vent les que han condicionat i molt el recorregut. Ho han fet tant que per això s'expliquen les diverses caigudes que s'han produït.

Diverses caigudes marquen el final d'etapa

Primer, poc abans que atrapessin Byström, en la part posterior del grup gran hi ha hagut una caiguda sense incidents. Poc després, el colombià Rigoberto Urán, un dels noms a seguir, s'ha vist embolicat en una altra caiguda. I d'un favorit, al que era el líder. El belga Lampaert s'ha vist perjudicat per la intenció de diversos ciclistes de col·locar-se en les millors posicions del grup, però el que era mallot groc s'ha reincorporat sense problemes al grup majoritari.

I quan semblava que el pitjor ja podia haver passat, a uns 2km per a l'arribada, s'ha produït una caiguda multitudinària al mig de l'escamot, que encara que ha estat ja a la zona de protecció i tot i que pel que fa al temps no ha afectat, ha suposat un ensurt enorme.

El vigent campió Tadej Pogacar ha estat un dels que ha acabat per terra i no ha pogut lluitar-li l'etapa a Jakobsen, que s'ha imposat a Van Aert, encara que aquest segon, gràcies als sis segons de bonificació, li pren el mallot groc al seu compatriota Yves Lampaert, que la vigília el va superar per cinc segons en la contrarellotge inicial a Copenhaguen. Aquest diumenge, tercera i última etapa a Dinamarca, entre Vejle i Sønderborg abans de desplaçar-se a França.

 

Imatge principal: Fabio Jakobsen aixeca els braços després d'haver guanyat l'etapa / Foto: EFE