Un jutjat de Cornellà de Llobregat (Barcelona) investiga una pionera querella de la Fiscalia de Barcelona contra dos seguidors del RCD Espanyol pels insults racistes al davanter Iñaki Williams, del Athletic Club, que es van produir en un partit de futbol disputat el mes de gener passat.

La querella, la primera que la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona presenta per insults racistes a la grada d'un partit de futbol, acusa dos seguidors de l'Espanyol de delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i ha estat ja admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció número 2 de Cornellà (Barcelona).

Inaki Williams Athletic Club Espanyol OK @Williaaams45

Moment en què Williams rep insults racistes a l'estadi de l'Espanyol / @Williaaams45

Williams va denunciar els fets després de l'Espanyol-Athletic Club de la Liga passada

Els fets van succeir el passat 25 de gener, durant l'Espanyol-Athletic Club de Liga. Williams, nascut a l'Euskadi, però fill de pares ghanesos, no va voler silenciar els insults rebuts i després del duel va denunciar els fets a través del perfil de Twitter del club bilbaí.

"Me'n vaig una mica trist per l'empat i perquè he patit insults racistes, és una cosa que cap jugador de raça negra o de qualsevol raça vol escoltar. Està totalment fora de lloc, cal venir a l'estadi a gaudir de l'equip, el futbol és un esport d'amistat", va escriure. Després del partit, i a través de les imatges captades per Movistar+, es va demostrar que els insults havien existit.

Els fets van generar un enorme enrenou i van arribar a la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona, que va presentar una querella pionera que finalment ha estat admesa a tràmit.