El Barça més irresponsable ha pecat de confiança i ha estat temerari contra l'Intercity als setzens de final de la Copa del Rei (3-4). Un partit que ha embogit a la segona meitat i que s'ha resolt a la pròrroga amb un gol decisiu d'Ansu Fati. I ha estat a punt d'acabar el somni blaugrana a la competició del KO, però els jugadors culers han reaccionat a temps.

Ronald Araujo, determinant, i Pablo Torre, destacat

Un partit contra un equip dues categories inferiors sempre és feixuc d'afrontar. Però és una mica menys quan hi han rotacions i Xavi Hernández aposta per jugadors no tan habituals. Memphis Depay, Pablo Torre, Franck Kessie, Héctor Bellerín i el porter Iñaki Peña han tingut la seva oportunitat sortint de titulars per reivindicar-se, però ha estat el recuperat Araujo qui millor ho ha aprofitat. Després d'un matiner avís de Pablo Torre, gol de cap del central uruguaià a la sortida d'un córner picat pel mateix migcampista càntabre (0-1). I al minut 4 de joc, tranquil·litat culer perquè el més difícil ja s'havia aconseguit.

Ronald Araujo gol Intercity FC Barcelona / Foto: EFE - Biel Aliño
Ronald Araujo celebrant el seu gol contra l'Intercity / Foto: EFE - Biel Aliño

El Barça ha dominat a plaer i ha marejat un Intercity que ha posat una formació ultradefensiva, amb cinc defenses centrals i la resta de futbolistes al voltant de la seva àrea. I això ho han aprofitat els blaugrana per generar perill constant. Kessie, Dembélé, Ferran Torres i Memphis, que ha enviat una pilota al travesser a punt d'arribar a la mitja hora de joc, han estat els que més perill han creat per part culer. I Araujo, importantíssim a l'àrea rival, també ha estat providencial a l'àrea pròpia després de treure sobre la línia un gol pràcticament cantat d'Aarón Piñán.

Els jugadors blaugrana no han patit i han mantingut l'Intercity ocupat en tasques defensives. El major perill sempre arribava quan Dembélé connectava en posicions atacants. I cal destacar la intel·ligència futbolística habitual de Sergio Busquets i el domini dels tempos d'un Pablo Torre que ha aprofitat molt bé els minuts disputats.

Ousmane Dembélé Intercity FC Barcelona / Foto: EFE - Biel Aliño
Ousmane Dembélé jugant contra l'Intercity / Foto: EFE - Biel Aliño

Ansu Fati soluciona el patiment del Barça a la pròrroga

Però a la segona part tot ha canviat. Substitució de l'Intercity al descans i nou pla de joc molt més ofensiu. I el Barça ha començat a patir en defensa. Araujo i Jules Kounde han arribat tard en diverses ocasions. Bellerín i Jordi Alba estaven massa bolcats a l'atac. I ofensivament no s'han resolt les ocasions més clares de Dembélé, Memphis i Ferran Torres.

I al minut 59, sorpresa total a l'Estadi José Rico Pérez. Córner favorable a l'Intercity, badada general culer i gol de l'empat de l'exjugador català format a la Masia Oriol Soldevila (1-1). I aleshores han entrat al camp Pablo Gavi, Raphinha i Eric Garcia per intentar revolucionar el partit. Una ocasió clara de Dembélé immediatament després de l'empat de l'Intercity i golàs de vaselina del francès al minut 66 per tornar a calmar els ànims culers (1-2).

Però just abans de l'entrada d'Ansu Fati, un quart d'hora abans del final del partit, Soldevila ha fet el seu doblet per tornar a empatar el partit (2-2). Defensa lamentable del Barça. I pocs minuts després, assistència perfecta de Jordi Alba i gol de Raphinha des de dins l'àrea petita (2-3). I Soldevila, que encara no havia dit la seva última paraula, ha fet el hat-trick al minut 86 (2-3), gràcies a l'errada del recentment entrat Marcos Alonso, per enviar el partit a la pròrroga.

Jugadores del Intercity celebran gol / Foto: EFE - Biel Aliño
Els jugadors de l'Intercity celebrant un dels gols contra el Barça / Foto: EFE - Biel Aliño

I ja dins dels 30 minuts extra ha hagut d'aparèixer el do d'Ansu Fati, que ha fet el gol decisiu just abans del descans de la pròrroga (3-4). Alejandro Balde ha entrat per donar descans a Dembélé i els intents finals de l'Intercity aquesta última vegada han estat insuficients per enviar el partit als penals. El Rei de Copes no ha permès més sorpreses i passa als vuitens de final de la Copa del Rei amb molt patiment.