Tot i fer un partit mediocre, el Barça ha estat superior i mereixedor de la victòria, però ha topat contra el mur de l'Inter de Milà i contra un arbitratge de segona per acabar perdent un partit molt important a la Champions League (1-0). Un gol de Hakan Çalhanoğlu just abans del descans ha decantat la balança al Giuseppe Meazza i els blaugrana que es tornen a complicar el seu futur europeu. I el VAR continua sent un rival per al Barça.

Un Barça incomplet

Un duel d'alt voltatge que servia per resoldre una mica el Grup C. I s'ha demostrat que el Barça ha volgut apostar per la victòria i aquesta vegada sí optar a tenir més números de passar als vuitens de final de la màxima competició europea. Des del primer minut, atac total dels culers. Els jugadors de Xavi Hernández han dominat el joc i han estat assetjant la porteria de l'Inter de manera constant. Els italians, sempre a la defensiva i buscant els contracops.

Dembélé Mkhitaryan Dimarco Barça Inter Milán Champions / Foto: EFE
Ousmane Dembélé jugant contra l'Inter de Milà / Foto: EFE

La defensa era canviant entre tres i quatre centrals, amb Andreas Christensen, Eric Garcia, Sergi Roberto i Marcos Alonso. Sergio Busquets, Pablo Gavi i, sobretot, Pedri González, han dominat el mig del camp. I només ha faltat l'encert dels davanters. Robert Lewandowski ha amenaçat però ha passat desapercebut, Ousmane Dembélé ha proposat pero ha fallat, i Raphinha ho ha intentat però res més.

El Barça ha fet atac rere atac. Marejant els rivals i demostrant que era superior a l'Inter. I quan hi havia alguna jugada dels italians en velocitat, aleshores ha aparegut Marc-André ter Stegen. Només una mica de nervis amb la revisió d'un possible penal per mans d'Eric Garcia al minut 24, que ha estat invàlid per un fora de joc previ de Lautaro Martínez, i poc més. Però abans del descans, desastre culer després d'un golàs des de fora l'àrea de Çalhanoğlu. Ha estat un Barça incomplet perquè ha fallat de cara a gol i ha tingut una errada defensiva. Just per anar perdent a la Champions.

Hakan Calhanoglu Inter Milan Barca
Hakan Çalhanoğlu després de marcar el gol al Barça / Foto: EFE

Els àrbitres desesperen el Barça

El domini aclaparador culer de la primera meitat ha desaparegut a la segona part. Les presses han arribat i les imprecisions han seguit apareixent. Sobretot de Dembélé, que no ha parat de regalar possessions i de desaprofitar oportunitats de gol.

Però si les coses ja anaven malament per als interessos culers, se li ha afegit la lesió de Christensen, donant entrada a Gerard Piqué. Una pilota al pal de Dembélé i, poc després, ja amb poc menys de mitja hora per al final, han entrat Ansu Fati i Alejandro Balde. I ha arribat el gol de l'empat, obra de Pedri, però ha estat anul·lat poc després —amb l'àrbitre principal mirant la pantalla del VAR— per una mà molt i molt estricta d'Ansu.

Pedri Skriniar Darmian Barça Inter Milán Champions / Foto: EFE
Pedri González entre rivals de l'Inter de Milà / Foto: EFE

El Barça, amb una marxa més després dels canvis, s'ha apropat perillosament al gol. Els italians han jugat una mica amb la polèmica i han guanyat una mica més de temps. S'anaven consumint els minuts i el Barça es desesperava. També Xavi Hernández, rebent una targeta groga. Però tot i l'entrada final de Franck Kessié, no ha estat suficient per empatar. També perquè el VAR no ha volgut veure unes mans claríssimes dins l'àrea de Denzel Dumfries en el temps afegit. I el Barça finalment ha acabat perdent contra l'Inter i es complica una altra vegada el seu futur a la Champions.