L'atleta Ilias Fifa, campió d'Europa de 5.000 metres, ha estat posat en llibertat provisional, després d'acollir-se al seu dret a no declarar en la causa que investiga una presumpta trama de dopatge en l'esport, segons han informat a Efe fonts judicials.

Fifa, de 28 anys, era una de les sis persones detingudes per la Policia Nacional per un delicte contra la salut pública que havien de declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró.

Tots ells s'han acollit al seu dret a no prestar declaració, i la magistrada ha decretat, per als sis, llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer al jutjat dues vegades al mes, retirada de passaport i prohibició de sortir d'Espanya.

Els altres tres detinguts en aquesta operació antidopatge i que han passat a disposició judicial en altres jutjats fora de Catalunya també han quedat en llibertat provisional amb retirada del passaport, prohibició de sortir del territori nacional i compareixences puntuals al jutjat.

Ilias Fifa va ser detingut dimecres passat al seu domicili de Santa Coloma de Gramanet, durant una operació policial en la qual es van efectuar diversos registres en poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona i en altres punts d'Espanya, i en els quals es van trobar medicaments prohibits, com EPO, i també xeringues.

La causa, que es troba sota secret de sumari, va ser oberta el passat mes de juny com a conseqüència d'una denúncia de la Policia Nacional, per un presumpte delicte contra la salut pública, per la presumpta utilització de medicaments prohibits.

Fifa, d'origen marroquí però nacionalitzat espanyol, es va proclamar a Amsterdam 2016 campió d'Europa dels 5.000 metres, per davant del també espanyol d'origen marroquí Adel Mechaal.