Iker Casillas, exporter i excapità del Reial Madrid i de la selecció espanyola, ha confirmat a través del seu compte de Twitter que es presentarà a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). "Sí, em presentaré a la presidència de la RFEF quan es convoquin les eleccions. Junts posarem la nostra Federació a l'altura del millor futbol del món: el d'Espanya", afirma.

El porter madrileny ha apuntat també a la mateixa publicació que ja ha informat de la seva decisió al president del Porto, el seu actual club, al qual expressa un "profund agraïment" i ha assegurat que estan "treballant amb el màxim respecte i decisió" en la candidatura.

"Més de 23.000 electors ens esperen en unes eleccions justes i transparents. 139 assembleistes decidiran", indica Casillas, que agraeix a "tots i totes l'afecte" que ha rebut i que el seu "suport" i "força" l'"animen". El jugador finalitza amb un "¡A por ello!". L'anunci oficial arriba dies després que es revelés que s'havia produït una reunió entre Casillas i la secretària d'Estat per a l'Esport, Irene Lozano, en la qual va mostrar la seva intenció de presentar-se.

Eleccions anticipades

De moment, no se sap quan se celebraran les eleccions. La passada setmana es va conèixer que el Consell Superior d'Esports (CSD) havia dirigit un escrit a l'Advocacia de l'Estat perquè expressés la seva opinió sobre la conveniència o no de sol·licitar un nou informe al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAS) relatiu a l'avançament electoral demanat per la RFEF, que presideix Luis Rubiales.

Aquesta actuació va ser conseqüència, segons va informar el CSD, que les segones al·legacions enviades a aquest organisme per part de Rubiales inclouen "noves i sobrevingudes circumstàncies sobre les quals el TAS no es va poder pronunciar en el seu moment, perquè encara no s'havien produït". "La decisió de sol·licitar criteri a l'Advocacia respon a l'interès del Consell i de la seva presidenta d'actuar amb escrupolós respecte al marc normatiu actual", va assenyalar l'organisme.

El TAS, en un informe no vinculant, no va donar suport a l'avançament de les eleccions a la presidència de la RFEF sol·licitades pel seu president, perquè els comicis se celebrin el primer semestre d'aquest any, en entendre que no hi ha motius que justifiquin aquest canvi i perquè, segons els terminis del calendari electoral, és impossible encaixar-ho en el primer quadrimestre.

Segons l'ordre ministerial que regula les eleccions en totes les federacions, la RFEF, com que està classificada per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ha de celebrar el seu procés electoral després que es disputin. No obstant això, la Federació va demanar aquest avançament el 16 de desembre del 2019 al CSD davant de "necessitats derivades de la posada en marxa de la candidatura conjunta amb Portugal per al Mundial de Futbol del 2030 i els tràmits que s'han de desenvolupar sobre això en el segon semestre de l'any 2020, que resulten clau i essencials per a l'èxit de la candidatura, així com la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio i en l'organització de l'Eurocopa 2020".

Luis Rubiales, que va assolir la presidència de la RFEF el 18 de maig del 2018, optarà a la reelecció, en la qual tindrà com a rival Iker Casillas, que després de tota la seva carrera al Reial Madrid va fitxar pel Porto el 2015, encara que un infart patit l'1 de maig del 2019 li ha impedit, de moment, tornar al futbol en actiu.