Sí, és cert, l'Osca és el cuer de la Lliga Santander, amb només una victòria, i es presentava al duel amb diverses baixes rellevants. Però també ho és que el Barça ha firmat aquest diumenge una gran actuació, que no és poc si s'al·ludeix a com arribava al partit el conjunt de Ronald Koeman, deprimit després d'un desesperant empat contra l'Eibar. Al Cèsar, doncs, el que és del Cèsar. De fet, l'única nota negativa al Alcoraz ha estat la dificultat dels blaugrana per concretar les excel·lents ocasions que han estat capaços de generar, una deficiència que els de Koeman porten acusant tota la temporada i que d'haver-se resolt podria haver deixat un resultat d'escàndol al lluminós.

Després de dos partits seguits apostant per un 3-5-2, amb bones sensacions a Valladolid i dolentes contra l'Eibar, Ronald Koeman ha recuperat a Osca el seu tradicional 4-2-3-1, amb Griezmann com gran sacrificat. I la decisió ha resultat ser un gran encert, ja que Dembélé, Messi i Pedri, el trio de mitjapuntes escollit pel tècnic, han estat els millors, amb una mobilitat, una precisió amb la pilota als peus i un desequilibri que han portat l'Osca pel camí de l'amargor.

Monòleg blaugrana amb Messi, Pedri i Dembélé com a líders

La primera gran ocasió del Barça ha arribat als 8 minuts, quan Pedri, de nou excel·lent, ha vist com Álvaro Fernández evitava el 0-1. Després ha estat el torn de Braithwaite, que no ha arribat per poc a un bon centre d'Alba, i tot seguit ho ha intentat Dembélé, un mal de cap per a l'Osca durant tot el partit, que ha vist com el seu fort xut l'enviava a córner un defensa local. I és que el partit ha estat un autèntic monòleg blaugrana, que davant d'un Osca extremadament tancat enrere ha tocat sense pressa, però sense pausa, a l'espera de trobar el forat per generar perill.

f8a2f94b0dc28984e5e7bd9e2ff2a588f0b1816f

De Jong ha marcat el 0-1 després d'un gran centre de Messi / EFE

I després d'una gran ocasió de Pedri, que ha rematat per damunt del travesser un centre mesurat de De Jong, ha arribat el merescudíssim 0-1, en una pilota teledirigida de Leo Messi que el mateix De Jong ha enviat al fons de la xarxa. El gol no ha variat l'estratègia defensiva de l'Osca, però tampoc l'objectiu del Barça de continuar buscant la porteria rival. I abans del descans ha estat el torn de Messi, en un excel·lent llançament de falta directa que Álvaro ha tret de l'escaire amb una d'estirada impressionant.

El Barça no sentencia, però tampoc pateix

Després del descans, s'ha mantingut el monòleg, encara que el Barça ha baixat una mica el ritme, molt possiblement fruit de l'esforç físic realitzat al primer temps. A l'Osca, però, no li ha quedat més remei que començar a estirar les seves línies, la qual cosa ha augmentat el perill de Dembélé, que en el minut 55 ha estat a punt de fer el segon en una acció vertical en la qual Siovas ha evitat el gol sota els tres pals. I el següent en provar-lo ha estat Messi, que després d'una bona deixada de Braithwaite ha xutat desviat.

Busquets Barca Huesca EFE

Sergio Busquets ha format parella al doble pivot amb De Jong / EFE

Al monòleg blaugrana, però, li faltava el colofó, la sentència, i la prova ha arribat en el minut 62, quan l'Osca ha estat a punt d'empatar en una acció aïllada, un córner. La pilota s'ha enverinat després de fregar en Mikel Rico i Rafa Mir l'ha rematat amb el taló. Per sort per als interessos blaugrana, Ter Stegen no havia desconnectat, ni pel poc treball ni pel gèlid fred que queia en la nit d'Osca. I és que l'alemany ha evitat l'1-1 gràcies als seus reflexos felins.

L'ensurt ha reactivat al Barça, que ha posat una marxa més. En el minut 67, Álvaro ha tornat a lluir-se davant de Messi, després d'una altra perla de Pedri, i tot seguit ha estat el torn de Dembélé, que sol davant d'Álvaro no ha sabut definir amb èxit.

Malgrat els constants intents dels atacants del Barça, el 0-1 no s'ha mogut, un desencert en la rematada final que no entela la convincent victòria en el primer partit del 2021 dels de Koeman, que, aquesta vegada sí, té motius per somriure.

Imatge principal: els jugadors del Barça, celebrant el gol de De Jong en el partit contra l'Osca / Europa Press