La Fórmula 1 torna després de tres setmanes amb la quarta prova del mundial, aquest cop a la zona d'Euràsia, on es competirà pel Gran Premi d'Azerbaidjan. La competició tindrà lloc al circuit de Bakú amb una carrera a l'Sprint i una altra tradicional. Recordem que, ara mateix, Max Verstappen es troba en primera posició, Sergio Pérez en segona i Fernando Alonso en el tercer lloc. Fins ara ja s'han celebrat 3 de les 23 proves d'aquest any a Bahrain, Aràbia Saudí i Austràlia. Tot i que s'esperava que la temporada del 2023 comptes amb 24 proves, s'ha cancel·lat el gran premi de Fórmula 1 a la Xina a causa de la pandèmia de Covid-19, així que la competició comptarà un cop més amb 23 proves. 

🏎️ Divorci necessari a Aston Martin perquè Fernando Alonso derroti Red Bull, 3 opcions
 

Horari del GP d'Azerbaijan 2023 de Fórmula 1

Els horaris d'aquest GP seran una mica diferents dels habituals, aquest cop tindrem un canvi de format amb esdeveniments que comencen el divendres i acaben el diumenge.

Divendres 28 d'abril

  • Entrenaments lliures: De les 11:30 a les 12:30 hores
  • Classificació: De 15 a 16 hores

Dissabte 29 d'abril

  • Classificació per 'sprint': De les 11:30 a 12:30 hores
  • Carrera Sprint: 15:30 hores

Diumenge 30 d'abril

  • Carrera tradicional: A les 13 hores (51 voltes)

On veure el GP d'Azerbaijan 2023 a Espanya?

La competició es podrà veure en directe a la televisió a través del canal 'DAZN F1'. Des de ElNacional.cat també podràs seguir la carrera del diumenge en directe. 

Com arriba Fernando Alonso a la prova del circuit de Bakú?

Recordem que en aquesta temporada de 2023, Alonso ha aconseguit pujar al pòdium a les tres proves que ja s'han realitzat a Bahrain, Aràbia Saudí i Austràlia. Ha quedat tercer en totes elles, de manera que es troba en tercera posició de la classificació de Fórmula 1 amb un total de 45 punts, per darrere de Max Verstappen i Sergio Pérez. El seu constructor, Aston Martin, es troba en segona posició amb 65 punts, per darrere de Red Bull, que n'acumula 123.

Aquest no serà el primer cop que Alonso condueixi en el circuit de Bakú, aquesta ja serà la seva sisena vegada competint en aquest gran premi. En altres temporades l'asturià ha aconseguit bons resultats però sense arribar a pujar al pòdium. La seva millor posició la va aconseguir el 2021 amb una 6a posició.