El Barça continua treballant sense parar en el fitxatge d'Erling Braut Haaland, que s'ha convertit en la gran obsessió de Joan Laporta. No ha tingut objeccions en afirmar públicament que és el seu objectiu prioritari de cara a l'estiu, i que farà tot el possible per aconseguir tancar la seva contractació. I això implica, òbviament, un important esforç en l'àmbit econòmic, ja que no serà barat, i no és cap secret que l'economia culer passa per un moment complicat.

La clàusula de rescissió del davanter del Borussia Dortmund és de 75 milions d'euros, una ganga. Sens dubte, aquesta xifra quedaria amortitzada al moment, però també cal tenir en compte el salari i les comissions que demanarà l'astre noruec. El seu agent, Mino Raiola, ha estat clar i directe, i ja ha advertit de les exigències que tenen. Esperen aconseguir 30 'quilos' nets per campanya, i una prima per firmar de 50, que es repartirien entre el neerlandès, el jugador i el pare del jugador.

Això no és tot. El guanyador del Golden Boy de 2020 vol assegurar-se que hi haurà un equip competitiu, en el qual ell serà la gran estrella, i la referència ofensiva. Això és el mateix que Leo Messi sol·licitava a Josep María Bartomeu, i que té molt sentit. Perquè l'ex de Red Bull Salzburg i Molde té propostes de tots els clubs del planeta, i vol guanyar títols. Si accepta anar al Camp Nou, només serà per continuar aconseguint trofeus.

En cas que això no es compleixi, Haaland ha ordenat tenir una clàusula d'alliberament, una altra cosa que el set vegades guanyador de la Pilota d'Or també va exigir. En el seu cas, no seria per anar-se gratis, si no per marxar per la mateixa quantitat per la qual va arribar, i que qualsevol entitat 'top' pot desemborsar sense cap tipus de problema. Laporta acceptarà, ja que està segur que les coses aniran bé, i Xavi Hernández traurà el 100% de la plantilla.

Messi Bartomeu / Europa Press

Josep María Bartomeu i Leo Messi/ Europa Press

Les converses continuen avançant com s'esperava, i l'optimisme en el Barça és molt elevat. Des del Signal Iduna Park, d'altra banda, encara no han renunciat a la idea de retenir el '9', encara que saben que serà complicat, veient que no vol renovar el seu contracte. Per això, ja tenen identificat el seu substitut.

Karim Adeyemi seguirà els passos d'Haaland

L'encarregat de fer oblidar Haaland en el BVB serà Karim Adeyemi, que també era a l'agenda del Barça, però tornarà a la seva Alemanya natal. Precisament, seguirà el mateix camí que el nòrdic.

Karim Adeyemi Red Bull Salzburg EuropaPress

Karim Adeyemi/ Europa Press

L'internacional germànic, nascut el 2002, abandonarà el Salzburg per anar-se'n a Dortmund, on espera continuar creixent.

Pagaran prop de 40 'quilos' per ell.