Dani Olmo és un dels grans protegits de Luis Enrique. Sempre que ha estat disponible, ha aparegut per les convocatòries de la selecció espanyola, i jugant com a titular habitual. Tenen una gran relació personal, i, inevitablement, això ha provocat també que parlin sobre el futur del futbolista nascut fa 23 anys. Perquè es parla molt seriosament de la seva sortida del RB Leipzig, al qual va arribar fa justament un parell de temporades.

Després d'un procés d'adaptació, es va consolidar com un fix l'onze inicial, i ara és un dels grans líders de l'equip alemany. El problema és que no està content per com van les coses actualment, i se sent molt disgustat amb el projecte. Ocupen una discreta novena posició en la Bundesliga, i tenen complicat poder participar en la pròxima edició de la Champions League. Aquesta és la raó per la qual ha començat a estudiar la seva possible sortida, i té ofertes per a això, malgrat que aquesta temporada no està al seu millor nivell, per culpa de les lesions.

Dani Olmo RB Leipzig Colònia Europa Press

Dani Olmo/ Europa Press

En el passat, ja va sonar per a entitats de la talla d'Atlètic de Madrid, Manchester United, AC Milan o Tottenham Hotspur. I, ara, continua sent vinculat a grans clubs, destacant al Barça, que s'havia obsessionat amb la seva contractació. Joan Laporta s'havia marcat la seva arribada com un assumpte prioritari, i es va parlar que tot estava emparaulat per a aquest mateix mes de gener. El problema és que el Reial Madrid també volia el de Terrassa.

Olmo tenia seriosos dubtes, i no es tancava les portes de cap equip. Malgrat haver-se criat en La Masía, d'on se'n va anar en complir els 16 anys, ni de bon tros no descartava la possibilitat d'acabar vestint de blanc. La proposta econòmica que li presentava Florentino Pérez era molt més atractiva, i també li podien prometre títols. Això és el que feia dubtar a l'ex del Dinamo de Zagreb, que va preguntar a Luis Enrique, i li va demanar consell.

I l'asturià no s'ho va pensar dues vegades a l'hora de recomanar-li que es mudés al Camp Nou, on Dani tindria un rol molt més important. Per això, estava decidit a aterrar a la ciutat comtal, i les negociacions estaven molt avançades.

Xavi Hernández no el vol

Diversos mitjans donaven per feta la firma d'Olmo, i ja s'atrevien a donar xifres sobre el seu traspàs al Barça. No obstant això, una de les primeres coses que va fer Xavi Hernández en assumir el control va ser descartar per complet aquesta possibilitat. No sembla estar molt seduït per les qualitats de l'internacional amb 'la Roja', i creu que és massa car.

Xavi Hernandez Barca EFE

Xavi Hernández/ EFE

Valora la seva polivalència, podent actuar en qualsevol posició de l'atac, però va sol·licitar a Laporta que s'estalviés els diners que anaven a pagar per ell, i l'invertís en Ferrán Torres.

Així ho va fer.