Dimarts vinent tindrà lloc l'acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya. En aquesta ocasió, i en la categoria d'or, la Medalla serà per a Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3 i membre de l’ONG Sea Watch, i per a Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms.

L'encarregat de presentar els dos activistes, però, no serà un polític, un periodista o un actor, sinó que serà una figura vinculada al món del futbol. Pep Guardiola, exjugador del Barça i actual tècnic del Manchester City, guardonat amb la Medalla d'Honor l'any 2011, tornarà al Parlament per fer la glossa dels guardonats.

El president del Parlament, Roger Torrent, serà l'encarregat de lliurar les medalles, mentre que la conductora de l'acte serà la periodista Raquel Sans. Joan Dausà, per la seva banda, interpretarà "Com plora el mar" mentre es projecta un vídeo produït per TV3 amb imatges de la tasca humanitària de Sea Watch i Proactiva Open Arms, i finalment el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu interpretarà "Els Segadors".

Guardiola, fidel als seus ideals

La relació de Guardiola amb l'Open Arms i l'ONG Sea Watch ve de lluny. El mes de juny de l'any passat, Òscar Camps va revelar que l'entrenador de Santpedor s'havia fet càrrec de les despeses de reparació del vaixell. En concret, el tècnic va donar 150.000€ per tornar a posar en funcionament la nau, que en aquell moment estava retinguda a Itàlia.

Aquest estiu, a més, el tècnic va assegurar a les seves xarxes que "ens en anem a la merda" després de la detenció de Rackete a Lampedusa a mans d'agents italians. Abans, també havia lluït una dessuadora d'Open Arms a la sala de premsa del City en honor a Camps i la resta de l'organització.