El fundador d’Open Arms Fundation, Òscar Camps, ha assegurat que Pep Guardiola es va fer càrrec de les despeses de reparació del vaixell d’Open Arms retingut a Itàlia. L’entrenador del Manchester City va donar 150.000 € a l’ONG catalana per tal de poder tornar a posar en funcionament la nau. Camps també ha afirmat, en una entrevista a El Món a RAC1, que altres esportistes s’han ofert a ajudar-los.

El fundador de l’organització ha explicat que l’entitat es finança principalment de petites aportacions fetes a través de les xarxes socials, i que les despeses anuals en operacions marítimes ronden gairebé els tres milions d’euros. És per això que, diu, necessiten la col·laboració d’altres mecenes i entitats. En aquest sentit, ha afirmat que la Diputació de Barcelona també hi col·laborarà.

La fiscalia de Catània va ordenar, al març, immobilitzar el vaixell català Open Arms i obrir una investigació per un possible delicte de "promoció de la migració il·legal" a Itàlia per suposadament no haver escoltat les ordres dels guardacostes libis.

Segons el diari local La Reppublica, la policia italiana es va presentar al vaixell i va exigir-ne la documentació al seu capità, Marc Reig, que al seu torn va exigir una ordre judicial, per la qual cosa va ser convidat a acompanyar-los a comissaria juntament amb la cap de missió de l'ONG, Anabel Montes.

Més tard, Reig va ser detingut, segons va dir la seva advocada, Rosa Emanuela Lo Faro, a l'edició siciliana del diari La Reppublica.