Pep Guardiola ho ha aconseguit. L'entrenador del Manchester City ha vençut Jürgen Klopp, la seva bèstia negra, en un partit memorable. Els citizens s'han imposat per la mínima al Liverpool (2-1) amb els gols d'Agüero i Sané i retallen les diferències a quatre punts. Els reds continuen sent els líders de la Premier League, però el City també vol aquesta Lliga. Continuarà la lluita.

Després d’un Barça-Madrid, un Manchester City-Liverpool és un dels partits més esperats del futbol mundial. El cartell era de partidàs i ho ha estat, però aquesta pressió s’ha vist present sobre el terreny de joc. Els 22 protagonistes han començat el matx nerviosos, imprecisos i amb ganes de demostrar el seu potencial.

El Liverpool, irreconeixible

El City tenia la possessió, com de costum, i el Liverpool esperava darrere refugiats pel seu guardià Van Dijk. Des que va arribar a l’equip red el passat mercat d’hivern, l’holandès s’ha convertit en el líder de la defensa i amb només un any és un dels capitans de l’equip. Sort ha tingut el conjunt de Klopp d’aquest central en la primera meitat.

Però aquest Liverpool és imprevisible i amb dos tocs es pot plantar a la porteria rival. I això és el que han fet. Mané s’ha quedat sol contra Ederson i ha enviat la pilota al pal. L’esfèric s’ha quedat mort dins l’àrea i Stones i Ederson no s’han entès i gairebé es fan un gol en pròpia provocant el ridícul a l’Etihad. Finalment, l’anglès ha aconseguit treure la pilota sota els pals per centímetres.

Aguero Silva Manchester City Liverpool

El City dominava, però no acabava d’imposar-se sobre el terreny de joc. El Liverpool estava completament anul·lat i Klopp només es podia encomanar a les seves tres estrelles de dalt (Mané, Firmino i Salah) perquè generessin alguna meravella. No obstant això, cinc minuts abans del descans, golàs d’Agüero en una jugada aïllada i bogeria col·lectiva a Manchester. Els de Guardiola aconseguien colpejar primers.

En la segona part, els citizens tenien la missió de controlar el joc, però no ho han aconseguit. Els minuts passaven molt lentament pels locals i massa ràpids pels visitants. El matx s’ha trencat i ha estat llavors quan el Liverpool s’ha sentit més còmode. Els reds s’apropaven a la porteria, però Kompany salvava sota pals. Però dos minuts després, gol de Firmino. 1-1 i el partit estava completament obert.

Final d'infart

Però si en el futbol existeix la justícia, avui s’ha imposat. El City estava sent millor i ha tingut el premi només uns minuts després de la diana del brasiler. Sané ha estat l’autor del segon gol amb un contracop de llibre dels citizens.

I a partir d'aquí, final d'infart. El partit ha estat dels porters, Ederson i Alisson han salvat els seus equips. Al final, el City ha aconseguit sumar els tres punts. Guardiola s'imposa a la seva bèstia negra.