El Girona FC ha presentat oficialment quins són els dos models que els socis hauran d'escollir per convertir-se en el nou escut de l'entitat. Modernitzant el model anterior, fent-lo més digital i adaptant-lo als temps actuals. I serà la primera vegada en els 90 anys de la història del club que els seus socis podran decidir sobre el seu emblema.

L'escut del Girona, sense corona

Ja en una votació prèvia de fa uns mesos, els socis del Girona van decidir conservar la senyera, les franges blanc-i-vermelles, el nom del club i les aigües de l'escut de la ciutat. La corona va ser el punt més discordant i que els socis van preferir prescindir. A més, també van decidir que el fons fos de color vermell.

Girona opinion socios nuevo escudo

Així doncs, amb els resultats sobre la taula, el club ha fet dues propostes que els socis tenen temps de votar fins al 19 de setembre. 90 anys d'història, però ara amb un significatiu canvi: per primera vegada no hi haurà corona. El mateix club ha explicat que prescindeixen de la corona (la corona de príncep que va agafar de l'escut de la ciutat de Girona), perquè "va ser l'element menys valorat amb molta diferència respecte tots els altres elements".

L'Opció A "manté l'estructura actual de l'escut, simplifica els elements i suprimeix la corona". En l'Opció B es dona protagonisme a les aigües, presents en l'escut de la ciutat, donant "dinamisme mentre que la senyera s'engrandeix i representa una albada, símbol d'una nova etapa".

En tots dos casos, l'escut es manté en forma de cercle i donen el protagonisme al nom de "Girona". També, per primera vegada, s'escriu el nom del club complet en català. Nova etapa de l'escut després que l'última versió hagi durant 6 anys.

Polèmic canvi d'escut

El canvi d'escut, que el club al·lega que és per modernitzar-lo, però que ha tingut crítiques per part de l'afició.

Polemica Twitter escudo Girona TUIT

I sobre el paper va en la línia dels escuts que està canviant el City Football Group, empresa privada sota la propietat de l'Abu Dhabi United Group. A banda del Girona i del Manchester City, també són clubs propietat del grup del Qatar el New York City FC, el Melbourne City FC, el Yokohama F. Marinos, el Montevideo City Torque, el Sichuan Jiuniu, el Mumbai City FC, el Lommel SK i el Troyes AC.

Escudos City football Group

 

Imatge principal: Cristhian Stuani celebrant un gol amb el Girona / Girona FC