El Girona fa un salt de qualitat increïble a la Lliga i derrota a l'Athletic Club al sempre complicat San Mamés (2-3), en un partit que els de Míchel Sánchez sempre han anat per davant del marcador. Els catalans han fet un exercici de resistència increïble per poder sumar un triomf vital, que els eleva fins a la mitja taula de la classificació. Els gironins venien de golejar a l'Almeria i no els ha tremolat el pols l'ambient espectacular dels bascos.

Aleix Garcia ha obert la llauna ben d'hora per obrir el camí de la victòria, que s'ha aplanat després que Óscar de Marcos es marqués un gol en pròpia als 20 minuts. Tot i que l'Athletic Club ha retallat diferències en el marcador abans del descans, el Girona ha tornat a batre la porteria rival, però ha estat el conjunt local el que ha vist com un jugador del seu equip s'introduïa l'esfèrica al fons de la xarxa. Després d'una segona meitat tensa en la qual l'Athletic ha pressionat per empatar, ha trobat el premi amb una diana de Raúl García ja al minut 90, però no ha sigut suficient i els gironins han resistit a les centrades dels bascos per celebrar una victòria determinant.

Gol del Girona contra el Athletic Club / Foto: EFE
Els jugadors del Girona celebren un dels gols anotats a San Mamés / Foto: EFE

Un Girona valent planta cara des de l'inici

Una de les principals característiques d'aquest Girona de Míchel és la valentia i ambició d'anar a disputar-li de tu a tu els partits contra els grans equips de la Lliga. I els gironins no s'han arronsat quan han sortit al terreny de joc, sinó el contrari. Aleix Garcia ha obert la llauna d'un partit que es preveia dur pels gironins. El migcampista català és un dels organitzadors de joc dels catalans aquest any i un dels millors jugadors de l'equip.

Però, per si no n'hi havia prou, els de Míchel han silenciat San Mamés per segon cop. En un córner, i desafortunadament pels locals, De Marcos s'ha marcat en pròpia. Tot i això, Yuri Berchiche, amb un potent xut creuat, ha fet esclatar el públic local, que somiava amb la remuntada, però el Girona ha tornat a demostrar del que és capaç. Just abans del descans, una nova jugada desafortunada pels bascos en una centrada, feia que els gironins tornessin a posar-se amb dos gols d'avantatge.

El girona en uno de los goles conseguidos en el campo del Athletic Club / Foto: EFE
Pinya dels jugadors del Girona, amb els colors de la senyera, celebrant un nou gol a San Mamés / Foto: EFE

La resistència d'uns joves que es graduen a San Mamés

Era evident que l'Athletic Club pressionaria i atacaria fins al final. Els bascos són un dels equips més perillosos de la Lliga a casa, especialment amb centrades a l'àrea. I, el conjunt d'Ernesto Valverde ha insistit fins al final. El premi, però, ha arribat massa tard. Una errada en defensa dels gironins ha permès a Raúl García posar el definitiu 2 a 3 al marcador.

La defensa catalana ha rebutjat com ha pogut les contínues centrades laterals que llançaven a la desesperada els locals per intentar, com a mínim, empatar el duel, però el Girona ha resistit per endur-se una victòria transcendental per la lluita per a permanència. Avui, el Girona, amb una de les plantilles més joves de la Lliga, han plantat cara i derrotat a l'Athletic Club de Bilbao a casa seva.