El Girona s'ha acomiadat del somni de la Copa del Rei als quarts de final contra el Mallorca (3-2). Els homes de Míchel tenien l'oportunitat de tornar a fer història assolint unes semifinals de Copa inèdites per al club gironí, però una primera part irreconeixible, en la qual han encaixat tres gols - obra de Larin i Abdón Prats (x2) - ha donat la victòria al conjunt local. Els catalans han intentat reaccionar al segon acte, gràcies a l'expulsió de Raíllo, el posterior penal transformat per Stuani i la diana de Savinho al temps de descompte, però els mallorquins han resistit els insistents atacs visitants i s'han convertit en el segon equip classificat per a les semifinals. El Girona ara haurà de centrar-se en la Lliga, on encara té molt a dir.

El Girona, sobrepassat davant la intensitat local

Els primers compassos a Son Moix han estat elèctrics. Ambdós equips han saltat al terreny de joc carregats d'adrenalina, a la recerca d'un gol matiner, i això s'ha traduït en un intercanvi de cops en el qual el Mallorca ha gaudit de les ocasions més clares. Els dos davanters de l'equip, Abdon Prats i Cyle Larin, que estaven sent un veritable malson per als centrals del Girona, han protagonitzat els dos primers xuts a porteria, que han obligat Juan Carlos a intervenir amb dues aturades de mèrit.

Larin demana tranquilitat després de marcar el primer gol del Mallorca - Girona / Foto: EFE
Larin demana tranquil·litat després de marcar el primer gol del Mallorca - Girona / Foto: EFE

El conjunt de Javier Aguirre estava sent molt superior i això ho estava notant Míchel, nerviós des de la banda intentant activar els seus jugadors. Tanmateix, la resposta dels futbolistes gironins no ha arribat i els locals s'han avançat en el marcador al minut 20. Dani Rodríguez ha recollit una pilota llarga al sector dret i amb una forta passada rasa ha connectat amb un Kyle Larin que ha estrenat el marcador sense oposició. El davanter canadenc ha destapat una eufòria a Son Moix que Abdón Prats s'ha encarregat de mantenir viva.

En menys de cinc minuts, el '9' mallorquí ha anotat un doblet que deixava el Mallorca amb un peu i mig a les semifinals. Primer, al minut 28, gràcies a un impressionant xut des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire dreta de la porteria gironina. I cinc minuts més tard, convertint una pena màxima, que l'àrbitre havia assenyalat després de revisar la jugada al VAR. Davant aquest vendaval vermelló, el Girona no ha trobat cap resposta i li tocava a Míchel moure fitxa al descans per intentar la remuntada.

El minut 68 canvia el rumb del partit, però la resistència del Mallorca obté les semifinals

I ho ha fet introduint un doble canvi: Dovbyk i Yann Couto han entrat al lloc d'Arnau Martínez i Yangel Herrera. Dues substitucions clarament ofensives que tenien l'objectiu d'embotellar el Mallorca en la seva pròpia àrea i recuperar el ritme golejador que ha exhibit durant tota la temporada. I el propòsit de Míchel s'ha complert a mitges. El Girona tenia la possessió, però no trobava la forma de generar perill. Un escenari complicat per als visitants que, però ha canviat, radicalment al minut 68. L'àrbitre del partit ha assenyalat un dubtós penal per una agafada a Stuani i segons més tard ha expulsat Raíllo per protestar aquesta decisió. L'uruguaià no s'ha posat nerviós des dels 11 metres i els catalans podien somiar amb la remuntada.

Raillo i Stuani discuten Mallorca   Girona EFE
Raíllo i Stuani discuteixen després de l'acció del penal / Foto: EFE

Amb aquestes dues decisions arbitrals, el context de partit ha passat a ser un setge gironí cap a la porteria del Mallorca. Cada jugada era una possessió perillosa per als visitants i els mallorquins es dedicaven a rebutjar les centrades que intentaven els rivals. Les oportunitats tampoc han acabat d'arribar de forma clara en aquest tram final de partit, però Savinho ha estat el més murri dintre de l'àrea per anotar el segon quan quedava un minut per al final. Ara bé, el miracle no ha agafat forma i el Girona ha caigut eliminat.