Després de fer una grandíssima temporada i de garantir-se la seva presència a la propera edició de la Champions League ara podrien aparèixer els problemes per al Girona. El conjunt català, encara jugant-se la segona posició de la Lliga, està encarant el tram final de temporada amb alguns dubtes més dels esperats. Baixada de nivell a nivell esportiu, però també amb l'arribada de possibles problemes per poder competir a la màxima competició europea.

El Manchester City i el Girona tenen un problema amb la UEFA

Si fos per meritocràcia la seva plaça a la Champions està garantida, però ara el Girona podria tenir un problema majúscul a nivell burocràtic. Tal com informa el mitjà britànic The Times, la UEFA hauria informat al City Football Group que si no ven part de les seves accions del Girona, el conjunt català no tindria dret a participar a la Champions League 2024/25, la del nou format.

Los jugadores del Girona celebran el gol de Eric Garcia / Foto: EFE
Els jugadors del Girona celebrant un gol / Foto: EFE

Una informació que posa en problemes al Girona, que ja tenia assumit que podria debutar a la màxima competició europea per primera vegada a la seva història. Però ara té una nova dificultat que podria esguerrar-li la seva participació.

Tal com indiquen les normes de la UEFA, un grup empresarial no pot tenir la propietat de dos clubs en més del 30% de les accions. I el City Football Gorup, que controla diversos clubs arreu del món, té el 100% de les accions del Manchester City i el 47% de les del Girona. Això significa que perquè el club català no tingués problemes per jugar la Champions, el City Football Gorup hauria de vendre's un 17% de les seves accions.

pere guardiola delfi geli ferran soriano girona city football group europa press
Pere Guardiola, Delfí Geli i Ferran Soriano, en una imatge d'arxiu / Foto: Europa Press

El Girona estudia alternatives a contrarellotge

Una situació que genera nerviosisme al Girona, ja que ara s'haurien de fer moviments de caràcter empresarial per canviar el repartiment de la propietat. I també arriba just després de saber-se que Montilivi finalment sí podrà acollir els partits de Champions amb les reformes plantejades pel club català.

Ara bé, també hi hauria dues altres opcions per al Girona i el City Football Group si no es volen fer aquestes vendes d'accions. En primer lloc, el Girona sí podria passar a jugar l'Europa League, competició la qual el grup empresarial no té cap equip classificat. I, en segon lloc, una altra opció que es planteja des del Girona i el City Football Group, que la UEFA ja hauria acceptat, seria la de crear un fideïcomís per una transferència temporal d'aquest paquet d'accions. Una maniobra que ja va aplicar fa un any el grup inversor RedBird Capital, ja que aquesta temporada el Milan italià i el Tolosa francès han coincidit a l'Europa League.

Aleix Garcia quejas Girona / Foto: EFE
Aleix Garcia queixant-se durant un partit del Girona / Foto: EFE

I la decisió final i tots els moviments s'hauran de fer abans del 3 de juny, la data límit per confirmar els equips per a les competicions de la UEFA per a la temporada 2024/25.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!