El Girona ha aconseguit aquest diumenge un valuós empat en la seva visita al Reial Madrid (1-1). I això que, amb 0-0, l'equip de Míchel ha fallat moltíssimes ocasions de gol, errors que semblava que serien letals quan Vinícius ha marcat l'1-0 ja ben entrada la segona meitat. Poc després, tanmateix, el VAR ha vist unes mans de Marco Asensio dins de l'àrea, un penal que Stuani no ha desaprofitat per aconseguir l'1-1. Ha estat llavors quan el Girona ha demostrat la seva gran personalitat, defensant molt bé fins al xiulet final, que ha arribat al minut 100.

El Reial Madrid, doncs, suma el seu segon partit sense guanyar, després de perdre a Leipzig en la cinquena jornada de la Champions League. El Girona, per la seva part, aconsegueix un punt d'autoestima en la seva lluita per sortir de la zona de descens, en demostrar que pot competir amb l'actual líder de la Lliga.

Rodrygo Reial Madrid / Foto: EFE
Rodrygo, després de fallar una clara ocasió de Reial Madrid / Foto: EFE

El Girona perdona el Reial Madrid

Ja des del xiulet inicial s'ha pogut comprovar que el Girona no anava a variar la seva manera de jugar. Els de Míchel han sortit amb les línies avançades i no han dubtat a pujar a l'atac amb molts efectius cada vegada que recuperaven la pilota. Ja en el minut 3, Taty Castellanos ha pogut marcar, però la seva rematada de cap ha sortit fora. La rèplica del Reial Madrid l'ha protagonitzat Rodrygo, que s'ha trobat amb un inspirat Gazzaniga (9). A mesura que han anat passant els minuts, el Reial Madrid ha intentat fer-se amb el domini, sotmetre el Girona amb llargues possessions, però no ha servit, ja que l'equip de Míchel ha continuat valent, a la recerca de la victòria. En el minut 19, Valery ha disparat creuat, i la resposta ha estat un altre intent de Rodrygo, que s'ha trobat amb el pal (23).

La tònica de l'anada i tornada s'ha mantingut durant tota la primera meitat. El Reial Madrid, incapaç de generar perill, ho ha intentat amb diversos trets llunyans, mentre que el Girona intentava generar perill per les bandes. L'ocasió més clara dels visitants ha arribat poc abans del descans, en una puntada de Yangel Herrera que s'ha estavellat al travesser de la porteria de Courtois (38).

Stuani Girona Reial Madrid EFE
Moment en què Stuani empata des del punt de penal / Foto: EFE

El Girona empata i resisteix

El Reial Madrid ha sortit amb una marxa més després del descans, conscient que un partit que pensava senzill se li estava complicant per moments. Amb tot i això, l'equip de Carlo Ancelotti ha continuat tenint molts problemes per generar ocasions clares de gol. Només Vinícius, a través d'accions personals, era capaç de superar les línies defensives, mentre que el Girona continuava responent amb sortides a l'espai sense cap tipus de complex.

En el minut 65, el Girona ha tingut la millor ocasió del partit. Valery s'ha quedat sol davant de Courtois, però ha decidit disparar quan tenia un company només al costat per marcar porteria buida. A l'acció ha estat anul·lada per fora de joc, que no era, per la qual cosa el gol hauria pujat al marcador. I com sol ser habitual, el que perdona al món del futbol l'acaba pagant. En el minut 70, Vinícius ha marcat l'1-0 després d'un centre ras de Valverde, en la qual era la primera ocasió del Reial Madrid en tota la segona meitat. Tot seguit, Marco Asensio ha pogut fer el 2-0, però Gazzaniga ho ha evitat amb una gran intervenció. I ha estat llavors quan el partit ha embogit per complet. L'àrbitre ha parat el joc en ser avisat pel VAR d'un possible penal per mans de Marco Asensio en un centre del Girona. Les mans havien existit, per la qual cosa Stuani se n'ha anat fins als 11 metres, per igualar l'encontre (80). I seguidament el Girona ha pogut marcar l'1-2, però Riquelme no ha aconseguit colpejar bé la pilota. El tram final ha estat frenètic, amb un Reial Madrid anant amb tot a buscar la victòria, amb l'afegit que l'àrbitre ha decretat 9 minuts de descompte. L'equip blanc, de fet, ha marcat. El gol, de Rodrygo, ha estat anul·lat perquè el porter tenia la pilota controlada amb la mà.