El Reial Madrid ha encaixat aquest dimarts la seva primera derrota de la temporada en caure contra un electritzant Red Bull Leipzig en la 5a jornada de la fase de grups de la Champions League (3-2). Els blancs, ja classificats i amb un peu i mig com a primers de grup, han anat sempre un pas per darrere del conjunt alemany, que necessitava guanyar per no veure's abocat a l'Europa League.

El Reial Madrid arribava al partit amb les baixes de Fede Valverde, Modric i Benzema, 3 absències que no han evitat que Carlo Ancelotti encara fes més canvis, ja que ha donat descans a Carvajal, Alaba i Mendy. L'italià, doncs, ha aprofitat la folgança que li donava la classificació per donar minuts als menys habituals, com Lucas Vázquez, Nacho, Camavinga o Marco Asensio.

Vinicius Reial Madrid Foto EFE
Vinicius ha retallat les distàncies abans del descans / Foto: EFE

El Leipzig és superior, però no sentencia

Des del xiulet inicial ha quedat demostrat quin dels dos equips es jugava més sobre el terreny de joc. Mentre el Reial Madrid intentava imposar un ritme de joc lent, el Red Bull Leipzig ha sortit a mossegar, pressionant amb intensitat i posant en molts problemes l'equip d'Ancelotti. I els alemanys no han tardat a avançar-se al marcador, en el llançament d'un córner. Courtois aclareix la rematada de Gvardiol, però el central no desaprofita la desatenció de Rüdiger per caçar ell mateix el rebuig i marcar porteria buida (13). I tot seguit ha pogut arribar el segon, però Nkunku no aconsegueix disparar entre els tres pals quan ja havia deixat descol·locat Courtois (16). I tres minuts després ha estat el torn d'Haidara, que ha vist com el porter del Reial Madrid evitava el 2-0 amb una gran intervenció (19). El Red Bull Leipzig estava escombrant el Reial Madrid i l'equip alemany ho ha aconseguit plasmar al marcador poc després. Nkunku s'ha quedat sol davant de Courtois i, ara sí, ha superat el porter amb un tret potent (20).

El 2-0 no ha calmat els ànims del Leipzig, que ha continuat atacant, conscient que el Reial Madrid necessita molt poc per guanyar els seus partits, com ja va demostrar en el partit del Santiago Bernabéu. A poc a poc, tanmateix, l'equip d'Ancelotti ha aconseguit no rebre ocasions, encara que semblava lluny de crear perill. I quan semblava que el partit se n'aniria al descans amb 2-0, ha arribat el 2-1. Centre de Marco Asensio des de la banda dreta i Vinícius, amb el cap, retalla distàncies (44).

Carlo Ancelotti Reial Madrid EFE
Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid / Foto: EFE

Werner certifica la victòria del Red Bull Leipzig

El gol de Vinícius li ha fet mal al Leipzig, que darrere del descans ha sortit més contingut, conscient que el Reial Madrid li fa mal amb molt poc. En el minut 53 l'ha tingut Tchouaméni, però el tret del francès l'ha tapat Schlager. A poc a poc, el Madrid s'ha anat estirant, a la recerca de l'empat, el que ha permès que el Red Bull Leipzig trobés espais. En el minut 73, Timo Werner ha estat a prop de sentenciar la victòria, però el seu tret ha sortit massa creuat, per molt poc. La rèplica ha estat de Vinícius, que no ha trobat porteria per molt poc.

En el tram final el partit ha embogit, amb arribades per a ambdós equips, i el que ho ha aprofitat millor ha estat el Red Bull Leipzig, en una sortida al contraatac fulgurant que Werner no ha desaprofitat per sentenciar la victòria. El Reial Madrid ha maquillat la derrota a l'última acció del partit, en la qual Rodrygo ha transformat un penal. L'equip d'Ancelotti el té tot de cara per passar com primer de grup, però per a això no podrà fallar contra el Celtic en l'última jornada.