El Barça continua sense poder guanyar i acumula ja tres encontres sense poder sortir victoriós. A les derrotes davant del Betis en lliga (0-1) i el dur correctiu rebut a Munic (3-0) cal sumar-li l'empat aconseguit a Pamplona contra Osasuna (2-2) en un partit que el Barça guanyava a cinc minuts per al final però que s'ha escapat després de dos gols encaixats a pilota aturada.

El Chimy ha evitat la victòria blaugrana

El tardà gol del Chimy Ávila per empatar ha suposat una gerra d'aigua freda per als futbolistes, que com reconeixia Gerard Piqué al final del partit, ja es veien tornant a Barcelona amb els tres punts, però al final el botí ha sigut sol d'una unitat, totalment insuficient.

gol david garcia osasuna barça efe

Osasuna celebra un dels gols dels pamplonicas / EFE

"És una pena. Ja ens vèiem amb els tres punts. Crec que hem competit bé en un camp molt difícil. Ens n'anem una altra vegada amb un punt, i gens contents amb el resultat. Cal guanyar de tres en tres ja.", reclamava el central.

Si Xavi deia a l'Allianz que allà començava una nova era, Piqué està d'acord però costa fer-ho amb la temporada començada. "Ara comença una nova era, com va dir Xavi. Hem de començar a sumar de tres en tres en lliga, és el prioritari ara mateix per no despenjar-nos dels llocs de dalt. Ja ho estem però intentar que no ho sigui més.", ha reconegut.

abde xavi hernandez barça osasuna efe

Abde ha estat el millor dels barcelonistes en l'empat en el Sadar / EFE

Però Piqué no vol pensar a llarg termini, perquè les urgències són per ja mateix. "L'únic objectiu és a curt termini. Sabem que a la llarga tots aquests joves que estan ara competint i guanyant minuts serà molt bo per al club, però ara més que mai cal pensar a curt termini. És urgent de veritat. Sabem que estem en una situació crítica i cal treballar i estar junts com a equip." demanava Piqué, com un dels capitans.

No obstant això, el 3 blaugrana ha volgut evitar el mantra del "és el que hi ha" que en les últimes setmanes semblava instal·lada en la parroquia culer, i ha volgut enviar un missatge d'optimisme, malgrat tot. "A poc a poc, anirem a més. Podem jugar molt millor, el que no pot faltar és actitud i treball. Crec que millorarem en jocs i resultats. A partir d'ara, cada partit serà una final."

Ara, el Barça tindrà el següent compromís de lliga contra l'Elx, dissabte vinent a les 18:30h de la tarda. Abans, aquest mateix dilluns caldrà estar pendent del sorteig de l'Europa League i divendres, del de la Copa del Rei.

 

Imatge principal: Gerard Piqué i Sergio Busquets, decebuts en el partit contra Osasuna / EFE