El Barça torna a patir, torna a decebre i torna a deixar-se punts a la Lliga Santander (2-2). Els gols de Nico González i d'Ez Abde no han estat suficients per superar l'Osasuna a El Sadar.

Dos gols entre el descontrol

Xavi Hernández ha tornat a sorprendre, però aquesta vegada ho ha fet per obligació. Amb molts titulars lesionats i gairebé sense davanters, ha hagut de fer confiança en Luuk de Jong, Ez Abde i Dembélé en atac. Al mig del camp, joves com Nico o Gavi al costat de Busquets i Frenkie de Jong. Però tot i que la porteria defensada per Ter Stegen i els llocs de defensa per Araujo i Piqué eren clars, una altra notable sorpresa ha estat l'entrada d'Umtiti a l'equip titular.

I entre dubtes i incerteses el Barça s'ha mogut com gairebé sempre. Inici amb més intencions que efectivitat i un regal que s'ha convertit en gol al minut 12. Gavi assisteix magníficament Nico, que no falla davant del porter rival i s'estrena com a golejador amb el primer equip blaugrana. Una alegria, però, que ha durat molt poc perquè dos minuts després del gol culer, David García ha empatat de cap rematant al fons de la porteria una falta lateral de l'Osasuna.

Nico Gonzalez Barca celebracion EFE

Nico González celebrant el seu gol / EFE

Imprevisible i amb anades i tornades constants. El partit s'ha convertit en un descontrol. El Barça volia tocar i tocar, però la pressió dels locals ha estat asfixiant.

El moment d'Abde

I entre la foscor d'un Barça desencaixat i sense idees, sobretot en atac, ha hagut d'aparèixer el jove Abde. L'extrem marroquí s'ha dedicat a ser extrem esquerre, davanter centre, lateral, migcampista i el que fes falta. Només quan ell intervenia en el joc i apareixia per atacar arribava el perill del Barça. I durant més de mitja hora a la primera meitat el nom a seguir ha estat el d'Abde.

Però tot i marxar als vestidors i tornar a la gespa d'El Sadar més descansats, qui seguia endollat era Abde. I al minut 49, just després d'unes mans de Busquets dins l'àrea pròpia que no han estat xiulades com a penal, contracop de Dembélé i centrada que remata Abde de volea i envia la pilota al fons de la porteria per tornar a avançar el Barça en el marcador.

abde celebra gol osasuna barça efe

Ez Abde celebrant el seu gol / EFE

Justícia de l'Osasuna

Tot i l'avantatge, els blaugrana no han estat superiors amb la pilota en joc. L'Osasuna ha agafat el control del partit i el Barça s'ha dedicat a esperar els seus contracops per rematar el partit. Algun ensurt amb Umtiti en tasques defensives, algun disbarat de Luuk de Jong en atac i poc més a destacar d'un Barça que cridava més l'atenció pels nervis de Xavi des de la banda que pel pobre futbol demostrat.

Però en aquell moment ja clàssic del Barça que ha patit en tots els sentits, aquesta vegada la moneda tornat a caure creu. Defensivament amb l'aigua al coll i ofensivament desapareguts. I l'únic que ha pogut marcar en els últims minuts ha estat l'Osasuna. Quan més problemes tenia el Barça, Dembélé ha hagut de marxar amb molèsties físiques, i al minut 86 el Chimy Ávila ha empatat i ha fet justícia. El Barça ha deixat escapar dos punts més en els últims minuts. La lluita pel títol de Lliga se segueix allunyant.

Imatge principal: Gerard Piqué queixant-se a l'àrbitre / EFE